07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sözlüsünün cinsel organını kesen sanığa 31 yıl hapis

Sözlüsünün cinsel organını kesen sanığa 31 yıl hapis

VAN'da 2014 yılında kendisiyle evlenmekten vazgeçen sözlüsü V.Y.'nin erkeklik organını kestiği iddiasıyla yargılanan 19 yaşındaki B.D., 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van’da 13 Ağustos 2014 tarihinde, kendisinden ayrılmak isteyen sözlüsü V.Y.’yi, akrabası ve arkadaşlarıyla birlikte kaçıran B.D., onu, Erek Dağı eteklerindeki Kevenli Mahallesi’ne götürdü. B.D., burada iddiaya göre aracın içinde V.Y.’ye işkence ederek cinsel organını kesti. Daha sonra sü V.Y.’yi araçtan atan B.D. ve beraberindeki 5 kişi, ortalıktan kayboldu. V.Y. mahalleliler tarafından ağır yaralı bulunup hastaneye kaldırılırken, polis yaptığı araştırmada ise B.D. ve ona yardım eden 5 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden B.D. ve D.D. tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan soruşturma sonrası B.D. ve kendisine yardım eden 5 kişi hakkında Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı. Yaklaşık 1.5 yıldır süren davanın karar duruşması geçen hafta görüldü. 2 tutuklunun bulunduğu davada, sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Savcı mütalaasında sanıkların sevk maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi.

Duruşma sonucunda mahkeme heyeti B.D.’yi ‘kasten yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplam 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar D.D. 30 yıl 2 ay, S.T. 25 yıl 1 ay 20 gün, B.S. 16 yıl 8 ay 20 gün, M.Ö. 15 yıl 1 ay, Ü.K. ise 12 yıl 6 ay 25 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı. Mehkeme heyeti ayrıca, tutuksuz yargılanan 3 sanığın tutuklanmak üzere yakalanmasına da karar verdi.

VAN, (DHA)