07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sokağa çıkma yasağı protestosu: 23 gözaltı

Sokağa çıkma yasağı protestosu: 23 gözaltı

ÇANAKKALE'de bir grup, Şırnak'ın Cizre İlçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek ve olaylarda ölen Tayfun Yaşlı'yı anmak istedi. Polis, uyarılara rağmen slogan atarak yürüyüş yapan gruba müdahale edip, 23 kişiyi gözaltına aldı.

Eserler Mahallesi’nde saat 20.00 sıralarında 30 kişilik grup, Şırnak’ın Cizre İlçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek ve olaylarda yaşamını yitiren Tayfun Yaşlı’yı anmak için toplandı. Polis grubun toplanıp yürüyüş yapacağı bilgisini alınca çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Çevik Kuvvet ve TOMA’nın da gönderildiği Esenler Mahallesi’nde Abdi İpekçi Caddesi ile Cumhuriyet Caddesinin kesiştiği noktada grubun yürüyüşe geçtiğini gören polis ekipleri, önce yürümemeleri ve slogan atmamaları konusunda uyardı. Ancak gruptakiler ısrarla slogan atarak yürümek isteyince polisin müdahalesi başladı.

Polis, grubu dağıtmak için gaz kapsülü attı. Gruptakiler ara sokaklara kaçmaya başlayınca polis ile göstericiler arasında geç saatlere kadar kovalamaca yaşandı. İlk etapta 10 kişi gözaltına alınırken, ara sokaklarda ve bir alış veriş merkezinin içinde 13 kişi daha gözaltına alındı.

Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA)