07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sobadan 1 çocuk öldü, 21 kişi hastanelik oldu

Sobadan 1 çocuk öldü, 21 kişi hastanelik oldu

KAYSERİ’de son 24 saat içinde sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 1 kız çocuğu hayatını kaybederken, 21 kişi de hastanelik oldu.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren başlayan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gece eksi 9 dereceye kadar düştüğü kentte, vatandaşlar ısınmak için soba yaktı. Vatandaşların yaktığı sobayı uyumadan önce söndürmemeleri ise karbon monoksit zehirlenmelerine yolaçtı.

ANNE VE OĞLU KURTULDU, KIZI ÖLDÜ

Talas İlçesi Kepez Mahallesi’nde müstakil bir evde yaşayan Elif Aksu (36), çocuklarının üşümemesi için gece saatlerinde soba yaktı ve daha sonra çocukları Seçil (10) ve Muhammed (2) ile birlikte uyudu. Sabah uyandığında zehirlendiğini anlayan anne, hemen 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından anne Elif Aksu ve oğlu Muhammed Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, kızı Seçil ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan aileden anne ve oğlunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, kızı Seçil Aksu ise, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Talihsiz kızın cesedi otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

SON 24 SAATTE 21 KİŞİ SOBADAN ZEHİRLENDİ

Öte yandan, kentin çeşitli yerlerinde son 24 saat içinde Elif ve Muhammed Aksu’nun dışında, Merve Sarıtaş (10), Seyit Ahmet Sarıtaş (6), Cemile Özer (36), Okan Özer (21), Aybüke Özer (12), Halime Yılmaz (41), Aslıhan Yılmaz (11), Nafiye Yılmaz (10), Emine Durna (29), Ayşe Sazak (75), Tülay Sazak (33), Yusuf Mert (12), Zeynep Mert (8) ve adları öğrenilemeyen 6 kişi sobadan zehirlenerek, hastanelerinde tedaviye alındı.

Doğan BİLMEZ/ KAYSERİ, (DHA)