07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sigara içen memura kısıtlama getirdi

Sigara içen memura kısıtlama getirdi

ERZİNCAN Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Orhan Uçar, sigara içen personele kısıtlama getirdi. Her sigara içmeye çıkan memurun dışarıda ortalama 10 dakika kaldığını belirten Orhan Uçar bunun hizmetin aksamasına neden olduğunu vurguladı. Uçar, kurumda çalışan 89 personele gün içinde toplam 4 kez 10'ar dakika bina önü hariç arka ve yanlarda sigara içebilme izni verdi.

SGK İl Müdürü 60 yaşındaki Orhan Uçar 5 ay önce sigara içen personele yönelik bir genelge yayınladı. Kurumda çalışan 89 kişiden 49’unun sigara kullandığını belirleyen Müdür Orhan Uçar, personelin çalışma saatleri içerisinde sigara içmesine sınırlama getirdi. Sabah 2 ve öğleden sonra 2 olmak üzere sigara içen personele günde 4 kez 10’ar dakika sigara içme hakkı tanıyan Uçar, bu yöntemi uygulamayı sürdürüyor. Personelin kurala uyup uymadığını elektronik kart okuyucu ile kontrol eden Uçar, fırsat buldukça sigara içen personeli bina dışına çıkarak denetliyor.


‘İTİRAZ EDEN OLDU AMA ŞİMDİ MEMNUNLAR’

Kendisin de, uzun yıllar içtikten sonra 9 yıl önce sigarayı bıraktığını belirten İl Müdürü Orhan Uçar şunları söyledi:

“Arkadaşların, sabahtan öğlene kadar iki ve öğleden mesai bitimine kadar iki olmak üzere 4 sigara içmelerine müsaade ettik. Bu uygulama yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Arkadaşlarımız kartlarını okutarak dışarı çıkıyor, sigara içtikten sonra tekrar kartlarını okutarak mesaiye devam ediyorlar. Sigara tiryakisi biri saat başı sigara içmek için dışarı çıktığında 8 saatlik mesai içerisinde 80 ila 120 dakika arasında zaman kaybı oluyordu. Personel sigara içmeye çıktığında masa başında olmadığından dolayı, gelen sigortalılara hizmet veremiyor. Bu durum zaman zaman şikayetlere neden oluyor. Bu bir tiryakilik, sigara içen arkadaşlarımız da içmeden duramıyorlar. İnşallah hepsinin bırakmasını bekliyoruz. Ama onlar da sigaralarını içecekler. Bu da onların özgürlükleri. Bunu sınırlandıralım istedik. En fazla 10’ar dakika olmak üzere günlük 40 dakika ile sınırlandırmış olduk. İlk ay elbette ki tepkiler oluştu. Arkadaşlarımız iki sigarayı sabah, iki sigarayı da öğleden sonra az buldular. Uymayan arkadaşlarımız oldu ama onları ikna ettik. Arkadaşlarımız şimdi memnun. İnsan kaynaklarımız her gün takip diyor, biz de bakıyoruz. Giriş- çıkış saatleri belli, kullandıkları süre belli. Şimdiye kadar buna uymayan personel çıkmadı. Uymadıkları takdirde de, ‘idarenin vermiş olduğu bir görevi yapmama’ sonucu önce personelin dikkati çekilecek, daha sonra da devam ederse uyarı cezası verilecek.”

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)