07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Servisçilerden tabutlu ve kırmızı kartlı eylem

Servisçilerden tabutlu ve kırmızı kartlı eylem

PLAKA tahdidi isteyen servisçilerin protestoları devam ediyor.

Bu kez Edirnekapı’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Taşıma Daire Başkanlığı binası önünde toplanan servisçiler temsili tabut ve ellerindeki kırmızı kartlarla eylem yaptı.

“Plakamızı istiyoruz, servisçilerle oynamayın”, “Servisçiler size değil Reis’e güveniyor”, “Özellik değil, farklılık değil, taksi ve minibüsteki farkındalığı istiyoruz”, “İBB’nin aldığı UKOME kararını tanımıyoruz saygı da duymuyoruz” yazılı pankart ve dövizler taşıyan servisçiler UKOME’yi, kırmızı kart göstererek protesto etti.

“Plaka istedik sadaka değil”, “Plaka hakkımız söke söke alırız”, “Esnaf burada Kadir Topbaş nerede” sloganları atan servisçiler, üzerinde “UKOME kararı. Ruhuna Fatiha” yazan temsili siyah tabut taşıdı.

Eylem sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. 2 TOMA ile çok sayıda çevik kuvvet polisi, İBB Toplu Taşıma Daire Başkanlığı binası önünde güvenliği sağladı. Servisçiler eylem sırasında olay yerinden geçen bir ambulansa da yol verdi.

“TEKRAR BİRARAYA GELECEĞİZ”

Servisçilere seslenen İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, “Bundan böyle servisçi esnafın sıkıntılarını paylamak dertlerimize çözüm üretmek üzere bugüne kadar olduğu gibi tekrar biraraya geleceğiz. Bugün hakkımızda karar verenler aldıkları karardan geri adım atana kadar hiç bir şekilde yapılacak olan eylemlerden geri durmayacağız.

Gelinen bu süreçte, servisçi esnafına yapılan bu yanlış zaten kazancı sıfıra düşmüş olan esnafı oldukça sıkıntıya sokmuştur. Belediye ile görüşmeler sırasında esnafımızın taşkınlık yapmasına sebep verecek hiç bir eylemde bulunmadık” diye konuştu.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN BİZLERE SÖZ VERDİĞİ 25 MAYIS GÜNÜNDEN ÇOK ÇOK GERİYE GİTMİŞTİR”

Plaka tahdit sürecine zarar gelmemesi için sabırla beklediklerini ifade eden Öztürk, ” Sektörümüzün bugünkü hali, sayın cumhurbaşkanımızın bizlere söz verdiği 25 Mayıs gününden çok çok geriye gitmiştir” dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, (DHA)