07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehit polisin annesine son sözü

Şehit polisin annesine son sözü

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 38 yaşındaki Özel Harekat polisi Hakan Yılmaz'ın cenazesi memleketi Karaman'a getirildi. Gönüllü olarak Şırnak'a geçici görevle giden şehit Yılmaz'ın, yaklaşık bir hafta önce annesi Selman Yılmaz'ın, istifa edip dönmesini istemesi üzerine, 'Anne ben devlet aşığıyım. Ben burada şehit olacağım. Cenazemde sakın ha devletime kötü söz söylemeyin' dediği öğrenildi.

Şehit polis Hakan Yılmaz’ın cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından Türk Yıldızları’na ait uçakla Konya Havalimanı’na getirildi. Şehit polis Yılmaz’ın cenazesi Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca’nın aralarında bulunduğu protokol üyeleri ve ailesi tarafından karşılandı. Eşi Tuba Yılmaz da eşinin cenazesi uçaktan indirildiği sırada uçağın yanına gidip, cenaze aracına konulana kadar takip etti. Uçakta şehit polis Yılmaz ile birlikte eşyalarının da valiz içinde getirilmesi yakınlarını duygulandırdı.

‘ASLAN KOCAMI GETİRDİM’

Aslen Adanalı olan şehit polis Hakan Yılmaz’ın cenazesi daha sonra karayoluyla Karaman’a gönderildi. Şehit annesi Selman Yılmaz, kızı Hatice Küçükbasmacı’nın evinde kaldığı için de şehit Yılmaz’ın cenazesi helallik alınmak için buraya getirildi.

Cenaze aracının önünde gelen Tuba Yılmaz da araçtan indikten sonra ‘Aslan kocamı getirdim’ diyerek yakınlarına sarılıp ağladı. Şehidin cenazesi, araçtan alınıp taziye çadırının içine konuldu.

ŞEHİT KARDEŞİNDEN SELAM

Şehidin cenazesini, geçen 9 Şubat günü Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit düşen Özel Kuvvetlerde görevli Konyalı şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın, kardeşi olan Karaman Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi Müdürü Serdar Yaşar, tören mangasının başında durup selamladı.

Şehit polis Hakan Yılmaz’ın babası İsmail Yılmaz’ın da polis olduğunu ve en son Karaman Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken emekli olduğu, 2008 yılında kanserden hayatını kaybettiği öğrenildi.


GÖNÜLLÜ OLARAK OPERASYONLARI GİTMİŞ

8 yaşında Hatice Kübra ve 12 yaşına Tuana adında 2 kız babası olan şehit Hakan Yılmaz’ın, 10 yıldır Mardin’de özel harekat polisi olarak görev yaptığı, geçen temmuz ayında Kayseri’ye atandığı öğrenildi.

Şehit polis Yılmaz’ın, Kayseri’ye atandıktan sonra da gönüllü olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde süren operasyonla katılmak istediği ve yaklaşık 2 ay önce de Şırnak’a geçici görevle gittiği belirtildi.

Şehit Yılmaz’ın, cenazesinin defnedildiği bugün ise bir haftalık izne ayrılacağı ve izin bitiminin ardından yeni görev yeri olan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne gideceği öğrenildi.

‘BEN DEVLET AŞIĞIYIM, BURADA ŞEHİT OLACAĞIM’

Şehit polis Hakan Yılmaz’ın, Şırnak’a gitmek için hazırlandığı sırada kızı Tuana’nın kapıyı kilitleyip annesi Tuba Yılmaz’a, ‘Anne babam bizi bırakıp gitmesin’ dediği öğrenildi.

Şehit Yılmaz’ın, yaklaşık bir bir hafta önce de annesi Selman Yılmaz ile telefonla görüştüğü ve annesinin istifa edip dönmesini istemesi üzerine, ‘Anne ben devlet aşığıyım. Ben burada şehit olacağım. Cenazemde sakın ha devletime kötü söz söylemeyin’ dediği belirtildi.

ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTİYORDU

Her operasyon dönüşünde yakınları ve ailesiyle telefonla konuştuğu belirtilen polis Hakan Yılmaz’ın şehit olmayı çok istediği ve ‘Allah beni sevmiyor herhalde. Bu operasyondan da şehit olamadan geldik. Bir ibadetimiz mi eksik?” belirtildi.

Yakın zamanda da eşi Tuba Yılmaz’ın, ‘Doğu görevleri yeter artık. Ya polisliği bırak ya da şubeni değiştir’ diye serzenişte bulunmasına ise şehit Yılmaz’ın, ‘Ya orada şehit olacağız. Ya da bu işi bitirip geleceğiz’ dediği öğrenildi.

VASİYETİ KARAMAN’A DEFNEDİLMEKTİ

Bir hafta önce kayınpederi Mustafa Gümüştaş ile telefonla arayarak görüşen şehit polis Hakan Yılmaz’ın ‘Çocuklarım dayılarına emanet. Benim yokluğumu aratmaz onlar. Şehit olursam, beni Karaman Şehitliği’ne defnedin” diyerek vasiyette bulunduğu bildirildi.

Şehit polis Yılmaz’ın eşi Tuba Yılmaz’ın polis dayısı Nurettin Özaslan’ın da 30 yıl önce bir tatbikat sırasında polis eğitim alanına uçak düşmesi sonucu şehit olduğu belirtildi.

Şehit Yılmaz’ın, 2009 yılında eşi Tuba Yılmaz ile birlikte umre ziyareti yaptıkları öğrenildi.

Hakan Yılmaz’ın şehit olduğu öğrenen Mardin’deki komşuları da otobüsle Karaman’a gelip törene katıldı ve Yılmaz için ‘Çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin’ dedi.

ŞEHİDİ 20 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit Hakan Yılmaz’ın cenazesi alınan helalliğin ardından törenin yapılacağı Aktekke Meydanı’na getirildi. Tuba Yılmaz, eşini yine yalnız bırakmayarak cenaze aracıyla birlikte tören alanına geldi. Şehit Yılmaz ile aynı çatışmaya katılan mesai arkadaşlarının silahlarıyla birlikte aracın önünde yürümesi dikkat çekti. Mesai arkadaşları, tören sırasındada şehit Yılmaz’ın tabutu başında nöbet tuttu. Kız kardeşleri ve kızı Tuana Yılmaz, tabutun sarılıp, öpüp, vedalaştı. Kayınpederi Mustafa Gümüştaş da tabuta sarılıp, “O benim kuzumdu” diyerek gözyaşı döktü. Alanda hazır bulunan sağlık görevlileri de gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Karaman Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, polis ve asker, ailesi, yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Şehit Yılmaz’ın cenaze namazı vasiyeti üzerine Mardin’deki bir imam arkadaşı tarafından kıldırıldı. Şehidin cenazesi, namazının ardından yaklaşık 100 metre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına alındı. Omuzlarda taşındığı sırada ise izdiham oldu. Şehit Yılmaz’ın cenazesi Belediye Mezarlığı’ndaki polis şehitliğine defnedildi.

Hasan DÖNMEZ- Muammer ŞEN/KARAMAN,(DHA)