07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehit Özel Harekatçı Tufaner, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Özel Harekatçı Tufaner, son yolculuğuna uğurlandı

ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Özel Harekatçı Baş Polis Muzaffer Tufaner'in cenazesi Kayseri'nin Talas İlçesindeki evinin önüne getirilerek helallik alındı.

Şırnak’taki törenin ardından uçakla Kayseri’ye getirilen şehit polis Muzaffer Tufaner’in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla Talas’taki evinin önüne getirildi. Şehit polis Tufaner’in cenazesi, burada tekbirlerle karşılandı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi ve şehit polis için helallik alındı. Bu sırada eşi Memduha, oğulları 13 yaşındaki Ali ve 2.5 yaşındaki Ahmet ile kızı 12 yaşındaki Nisa Tufaner, cenaze aracının arka tarafına gelerek, dua etti. Şehidin büyük oğlu Ali babasının şapkasını, kızı Nisa ise beresini taktı.

Helallik alınmasının ardından, şehit eşi Memduha Tufaner, ‘O şerefsizler korksunlar, iki tane daha Muzaffer yetiştiriyorum’ dedi. Bu arada, terör olaylarına tepki gösteren bir kişi ise, ‘Apo asılmadığı sürece bunlar bitmez. Yazık, çok yazık. Ateş düştüğü yeri yakıyor’ diye seslendi.

ARKADAŞLARINDAN BAŞSAĞLIĞI

Cenaze getirilmeden önce, şehit polis Muzaffer Tufaner’in büyük oğlu oğlu Ali ile kızı Nisa’nın eğitim gördüğü Fatma-Mustafa Hasçalık Ortaokulu’ndan arkadaşları gelerek, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Baş Polis Muzaffer Tufaner’in Türk bayrağına sarılı tabutunu taşıyan cenaze aracı, tekbirler ve dualar arasında toprağa verilmek üzere Yozgat’a gönderildi.

Zafer BARIŞ/KAYSERİ,(DHA)