07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehit eşi: İki Muzaffer daha yetiştiriyorum

Şehit eşi: İki Muzaffer daha yetiştiriyorum

İdil şehidi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ın İdil ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen iki özel harekat polisinden biri olanı polis memuru Muzaffer Tufaner, memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Saray Köyü’nde göz yaşları arasında toprağa verildi. Şehit annesi Ayten Tufaner, “Oğlumun vasiyeti var. Dik duracağım. Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim” dedi. Şehidin eşi Menduha Tufaner ise “İki Muzaffer daha yetiştiriyorum” dedi.
ŞEHİDİN EŞİ: İKİ MUZAFFER DAHA YETİŞTİRİYORUM
Şırnak’ta yapılan törenin ardından Kayseri’ye, oradan da baba ocağına getirilen Şehit Polis Muzaffer Tufaner için evinde helallik alındı. Şehidin yaşlı babası Ali Tufaner oğlunun tabutuna sarıldı. Güçlükle ayakta duran şehidin annesi Ayten Tufaner ise, “Oğlumun vasiyeti var. Ağlamayacağım, dik duracağın, onlara fırsat vermeyeceğimö dedi. Şehidin polis kardeşi Ramazan Tufaner de annesine sarılarak onu teselli etmeye çalıştı, göz yaşlarını sildi. Şehidin gözü yaşlı eşi Menduha Tufaner, “İki Muzaffer daha yetiştiriyorum” diye seslendi. Şehidin büyük oğlu törende babasının kepini, kızı da beresini taktı. Küçük oğlu Ahmet ise asker selamı verdi.
Şehit polisin naaşı daha sonra cenaze aracıyla Çapanoğlu camiine getirildi. Burada şehit polisin tabutunu mesai arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak, musalla taşına konuldu. İkindi namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde şehidin özgeçmişi okundu. Şehitler için dua edildi. Daha sonra kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi omuzlarda taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine şehidin yakınları, Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,, Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yozgat Milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehit polisin mesai arkadaşları, polis ve askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Harun GÖKÇEOĞLU/YERKÖY(Yozgat), (DHA)