07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehit asker unutulmadı

Şehit asker unutulmadı

ŞIRNAK'ta Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nın bağlı timlerin 8 Ocak 1994 tarihinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonunda şehit düşen 9 askerden biri olan Şehit Astsubay Çavuş Serhat Gençer, 22 yıl aradan sonra komutan ve silah arkadaşları tarafından Kırıkkale'deki kabri başında törenle anıldı.

1994’te Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Şırnak Maden’de icra edilen İç Güvenlik Harekatı kapsamında teröristlerlee girilen silahlı çatışmada 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 7 er olmak üzere 9 asker şehit düştü. Şehitlerden astsubay Gençer için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Törene, dönemin Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Emekli Tümamiral Ömer Vedat Ersin, bir diğer emekli komutan Emekli Tümamiral Aziz Öztürk, harekatta şehit düşen Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gençer, Uzman Çavuş Mustafa Sezer, Onbaşı Fatih Kemal Yarar, erler Sadık Çelik, Ali Çatal, Abdullah Şener, Uğur Bulat, Mehmet Akın ve er Ramazan Bilgiç’in yakınlarının yanı sıra şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, Kuran-ı Kerim okundu. Törende ilk konuşmayı, şehit düşen 9 askerle birlikte aynı çatışmada yer alarak gazi olan İsmail Şahin yaptı. Şahin, “Silah arkadaşlarımızı, komutanlarımızı ve şehitlerimizi unutmadık. Bu ortamda duyguları dile getirmek çok zor, ama yapacak başka bir şeyimiz yok. Bu dünyadan geçip gittiler. Allah bizi de onların şefaatlerine nail etsin” dedi.

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı görevinde bulunmuş olan emekli Tümamiral Aziz Öztürk ise konuşmasında, “Şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” dedi.

BU ASLANLARIMIZ BİZE DE ÖRNEK OLDU

1994 yılında Tugay Komutanı olarak görev yapan Emekli Tümamiral Ömer Vedat Ersin de konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak yapılan etkinliğin önemine değindi. Ersin, “Bu etkinlik bir resmi etkinlik değil, o tarihte şehit düşen 9 personelimizin yakınları ve silah arkadaşları tarafından düzenlenen bir etkinliktir. Önümüzdeki senelerde tugayımızın diğer şehitlerinin kabri başında anma etkinlikleri düzenlenecek. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimizde ihtiyaç duyulan birlik ruhu ve dayanışmayı daha iyi gösteren, daha iyi örnek olacak herhangi bir şey gösteremezsiniz. Ben bu mehmetçiklerimize kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Bu aslanlarımız bize de örnek oldu. Bazen konuşmalar oluyor ve 1993, 1994 ve 1995’te de şehitlerimiz oldu, boş yere şehit oldular diyenler oluyor. Çanakkale için de aynı şeyi söylediler. Çanakkale olmasaydı İstiklal Savaşı olur muydu? Olmazdı. Bu çocuklar olmasaydı acaba Türkiye Cumhuriyeti bu duruma gelecek miydi? Çok daha kötü olacaktı. Onlar bu memleketinin birlik ve beraberliğinin çimentosunun içerisindeki birer çakıl taşıdır” die konuştu.

YAVRUM, KOMUTANLARIN BURADA

Şehit babası Mehmet Gençer de yaşlı gözlerle yaptığı konuşmada, “Yavrum komutanların burada, beraber omuz omuza çarpıştığınız silah arkadaşların burada. Seni ziyaret etmeye geldiler. Biliyorum sen duyuyorsun beni. Çünkü sen ölmedin, ölemezsin” dedi.

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Kuran-ı Kerim’de ‘Allah yolunda şehit olanlara öldü demeyiniz’ yazdığını hatırlatan baba Gençer, “Biliyorum ki oğlum ölü değil. Onlar bizi seyrediyorlar. Onlar hayatta. Unutulmamak o kadar güzel bir şey ki. Hiç bir zaman unutmayın. Ama bugün görüyoruz ki, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hesaplaştık’ diyen kendini bilmezler var. Onların yüzünden bu ülke bu noktalarda. Yazıklar olsun. Evladımın başında bunları söylemek istemiyorum. Lütfen birbirimize, ülkemize sahip çıkalım. Ülkenin bütünlüğü olmazsa, bu vatan olmazsa hiçbirimiz olmayız. Bu evlatların neden can verdiğini unutmayalım” dedi.

Şahit askeri anma töreni, aynı harekatta şehit düşen 9 askerin isminin okunması ve diğer şehit kabirlerinin gezilmesi ile son buldu.

Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE,(DHA)