07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şanlıurfa’da domuz gribinden ölüm şüphesi

Şanlıurfa’da domuz gribinden ölüm şüphesi

ŞANLIURFA’da, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ve yapılan tetkiklerde H1N1 virüsüne rastlanan 40 yaşındaki Mehmet Gök, yaşamını yitirdi. Gök'ün yaşamını yitirdiği kentte 6 kişi ise domuz gribi nedeniyle karantinaya alınarak tedavi ediliyor.

Şanlıurfa’da oturan Mehmet Gök, geçen hafta yüksek ateş şikayetiyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan kontrolde vücudunda ‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne rastlanan Gök, yoğun bakım ünitesinde karantinaya alındı. 6 gündür tedavisi süren Gök, bu sabah doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Gök’ün cenazesi yakınlarına teslim edilirken, alınan kan ve doku örnekleri tahlil için Adana’ya gönderildi.

Öte yandan halen aynı hastanede 4, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde ise 2 kişinin ise H1N1 şüphesiyle karantina altında tedavisi sürüyor.

POLİKLİNKLERDE GRİP YOĞUNLUĞU

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte artış yaşayan grip şikayetiyle yüzlerce kişinin başvurması hastanelerin acil servis ve polikliniklerinde yoğunluk oluşturuyor. Yüzlerce kişi muayene olabilmek için kuyruk oluştururken, hastane personelleri ise maske takarak kendilerini korumaya çalışıyor.

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)