07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Samsun’da HGS mağdurları

Samsun’da HGS mağdurları

SAMSUN'un Havza İlçesi'nde iki kişi, hiç gitmedikleri halde HGS ihlali yaptığı gerekçesiyle kendilerine ceza geldiğini belirterek tepki gösterdi.

HGS cezaları ile ilgili olarak bir çok yerde olduğu gibi Samsun’un Havza İlçesi’nde de mağdurlar ortaya çıkmaya başladı. Havza İlçesi’nde yaşayan kuaför Uğur Kaya, hiç gitmediği halde kendisine HGS ihlali yaptığı gerekçesiyle 156 lira para cezası gelmesine tepki gösterdi. Uğur Kaya, “Aracımla bu yıl il dışına hiç çıkmadım, buna rağmen İstanbul-Ankara karayolu Gerede mevkisinde 2014 Ocak ayında HGS ihlali yaptığım gerekçesi ile elime 2015 Kasım ayında 156 lira para cezası makbuzu geldi. Konuyla ilgili olarak Havza Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. İlçemizde de birçok vatandaşa bu tür cezalar gelmiş, bir traktörün otobana çıkması yasak olmasına rağmen traktörlere bile cezalar gelmiş” dedi.

ARACI YOKKEN 7 CEZA KESİLMİŞ

Yine ilçe sakinlerinden Fatih Yıldız, hiç gitmediği halde İstanbul, Ankara ve Adana otoyollarından toplamda 21 ceza geldiğini belirterek şunları söyledi:

“2015 yılında toplam 21 adet HGS ihlal cezası tarafıma iletildi. Toplam 3 bin 696 lira olan para cezalarının benimle hiç alakası yok. Ne İstanbul’a ne de Adana’ya gittim. İşin ilginç yanı ise bu cezaların 14’ü arabam var iken, 7 tanesi ise arabayı satmış olup devir teslim işlemlerini yaptığım ve üzerime kayıtlı araç olmamasına rağmen geldi. Bu konuda mağdur olduk. Ben araştırılıp cezanın iptal edilmesini istiyorum.”

Abdurrahman ALTUN / HAVZA (Samsun) (DHA)