07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rektörlüğe yürüdüler

Rektörlüğe yürüdüler

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde bir grup Eğitim-Sen üyesi, son günlerde üniversitede düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen olaylar yaşandığını öne sürerek, protesto için rektörlüğe yürüdü.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kapsü’ndeki Eczacılık Fakültesi önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 60 kişi ‘Öğrencime, hocama, üniversiteme dokunma’ yazılı pankart açarak rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan grup rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Yrd.Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, Anadolu Üniversitesi’nin düşünce ve ifade özgürlüğünün yaşanamadığı bir kampüs olma yolunda ilerlediğini öne sürerek şöyle dedi:

“Üniversite içinde öğrencilerimizin düşüncelerini ifade etmeye yönelik astıkları afişler özel güvenlik timleri ve polis tarafından yüksek görev bilinci ve şiddetli bir biçimde saldırı hedefi haline gelmekte, açılan stantlar dağıtılmakta ve üniversitemizde polis görüntüleri olağan hale gelmektedir. Hiçbir yetkisi olmayan özel güvenlik görevlileri saldırgan tutumlarıyla bu kampüste defalarca öğrencilerin, çalışanların ve öğretim üyelerinin karşısına çıkmaya devam ediyor. Bizler anayasa ve evrensel sözleşmelerle güvence altına alınmış olan düşünce ve ifade özgürlüğümüzü savunuyoruz. Sözle, afişle, bildiriyle söylemek istediklerimiz üzerinden cezalandırılmayı, şiddet görmeyi tehdit edilmeyi, kurum içi yer değiştirmeler ve diğer engelleme metotları ile gerçekleştirilen psikolojik tacizi reddediyoruz. Devlet ve iktidar baskısından uzak, özerk ve özgür bir bilimsel üniversite talebimizi yineliyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)