07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adı Adana’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilecek

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adı Adana’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilecek


Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- NOBEL Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adı, Adana’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilecek.

Adana Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ile birlikte ‘2015 yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısı’ düzenledi. Kentte meydana gelen olayların değerlendirildiği toplantının sonunda Vali Büyük, Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adını Yüreğir İlçesi’nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne vereceklerini açıkladı. Sancar’a okula ismini vermeyi istediklerini belirttiklerini ve kendisinin de yazdığı mesajla kabul ettiğini belirten Vali Büyük, Aziz Sancar’ın gönderdiği mesajda, “Bu benim için çok önemli bir onurdur. Sizlerle bütün ilgili kardeşlerimize kadirşinaslığınız için teşekkür ederim. Teveccühünüze laik olmaya çalışacağım. Sevgi ve saygılarımla” dediğini kaydetti.

‘AZİZ SANCAR’LAR ÖRNEK OLSUN’

Okulun ismi konusunda Sancar’ın çok incelik gösterdiğini belirten Vali Büyük, şunları söyledi:

“Biz kendisine ‘Prof. Dr. Aziz Sancar ismini koyalım’ dediğimiz zaman yine çok incelik göstererek, ‘Okulun adını sadece Aziz Sancar koyun ki daha sade olsun, inşallah öğrenciler kim olduğumu öğrenirler’ diye bir mesajla Aziz Sancar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi isminin verilmesini belirttiler. Niçin bu bilgiyi de bu arada belirtmek istedim. Bu kadar suç işlettikleri, gençlerimizin ve çocuklarımızın da bulaştığı suçlarla ilgili durumda bizim arzumuz Aziz Sancar’lar örnek olsun. Okullarımızda Aziz Sancar’lar yetişsin, hem bizim hem dünyanın gurur duyacağı ve insanlara örnek olsun. Bu ismi kabul buyurdular biz okulumuza ismini veriyoruz. Toplumumuza gençlerimize ve çocuklarımıza güzel bir örnek olsun arzumuzu da belirtmiş oluyoruz.”