07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Postmodern Jukebox’ın Doğuşu!

Postmodern Jukebox’ın Doğuşu!

Eskiyi yeniyle harmanlayıp pop müziğe sınıf atlatmak fikriyle yola çıkan Postmodern Jukebox, Scott Bradley'nin oturma odasından kapalı gişe sahne şovlarına iki yılda ulaştı. Bugün YouTube'da 1.7 milyon takipçisi olan ve videoları 400 milyondan fazla izlenen Postmodern Jukebox, bunu büyük bir marka ya da sponsor desteği olmadan sadece izleyicilerin desteği ile başardı. Postmodern Jukebox, 3 Haziran'da Türkiye'ye de uğrayacakları bir dünya turnesinde.

Scott Bradley ilk YouTube videosunu hazırlamaya karar verdiğinde müzik eğitimini bırakmış, NewYork’ta bir bodrum katında yaşıyordu. Çılgın bir fikri ve yetenekli arkadaşları vardı.

Oturma odasında gerçekleştirdikleri ilk kayıtlarından sonra Bradley ucuz kamerası ve olmayan video bilgisiyle, ses ve müziği eşleştirdi. Ilk videoları hazırdı ve videoya bir isim lazımdı. Sağ üst köşeye videonun başlığını yerleştirdi; Postmodern Jukebox! Bu isim hem Scott Bradley’in başarısız olduğu akademik özlemini hem de projenin ruhunu yansıtıyordu. Postmodern’di çünkü, eskiyi yeniyle harmanlayıp iki dönem arasındaki duvarları yıkıyordu. Jukebox’tı çünkü, çok insanın bildiği popüler şarkılara odaklanıyordu.

Postmodern Jukebox’ın kitlelere ulaşan ilk videosu Robyn Adele Anderson ile kaydettikleri Macklemore’un Thrift Shop şarkısıydı. Videodan kimse fazla bir şey beklemiyordu, emin oldukları tek şey iyi bir iş olduğuydu. Video bekledikleri üzere 10.000 civarında izlendi. Ama beklemedikleri bir şey oldu ve sayı bir gecede 100.000’i geçti. Reddit, Buzzfeed, Gawker gibi çok takip edilen internet sitelerinin videoyu ön sayfalarına taşıması ile hafta sonunda videoyu 1 milyon kişi izlemişti.

Iki yıl içinde Scott Bradley’nin oturma odasındaki kanepe performanslarından kapalı gişe sahne şovlarına ulaştılar. Şu anda Haziran’da Türkiye’ye de uğrayacakları bir dünya turnesindeler. Scott Bradley, Türkiye’yi de vintage görünümüne rağmen, yepyeni bir eğlence biçimi olan maceraya ortak olmaya çağırıyor. Postmodern Jukebox, NN Kültür Sanat organizasyonuyla, 3 Haziran 2016 akşamı İstanbul Volkswagen Arena’da izleyicisi ile bulaşacak.