07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Polislerle şüpheli yakınlarının kavgası kamerada

Polislerle şüpheli yakınlarının kavgası kamerada

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde polis merkezi önünde çıkan arbedede polislerin, Emin Pala ve arkadaşlarını dövmesi, onların da polislere aynı şekilde karşılık verip saldırması, polis merkezinin güvenlik kamerasına yansıdı. Her iki tarafta birbirinden şikayetçi olurken, polisler hakkında soruşturmaya kaymakamlık izin vermedi. 6 kişi hakkında 'Kamu görevlisine hareket ve görevlerini yaptırmamak için direnmek' suçundan dava açıldı. Güvenlik kamerasındaki kavga görüntüleri dava dosyasına girdi.

Geçen 31 Ekim günü meydana gelen olayda, Konya’nın Emirgazi İlçesi’nde oturan hububatçı Emin Pala, Karapınar’a gezmeye giden kardeşi Mehmet Pala ve kardeşinin arkadaşları Emrah Dağlı ile Sedat Erdemir’in, ‘Çevreyi rahatsız etmek ve polise muhakemet’ suçundan gözaltına alındıklarını öğrendi. Bunun üzerine Emin Pala, arkadaşları bir akaryakıt istasyonu sahibi Vedat Bayrakçı ve Emirgazi Ziraat Odası’nda çalışan Musa Okumuş ile birlikte Karapınar’a kardeşinin gözaltına alındığı polis merkezinde gitti.

POLİS MERKEZİ ÖNÜNDE KAVGA

Emin Pala ve arkadaşları polis merkezi önünde beklerken, polislerle aralarında arbede çıktı. Dava dosyasına giren polis merkezindeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre Musa Okumuş, bir polis memuruyla konuştuğu sıralarında aralarında tartışma çıktı. Tartışmaya Vedat Bayrakçı da katıldı.

Görüntülerde tartışma sırasında polis memuru H.Ü., Vedat Bayrakçı’nın göğsüne yumruk attı. Bayrakçı da, polis memuru H.Ü.’ye yumrukla saldırdı. Bunun üzerine diğer polis memuru S.B., Bayrakçı’ya yumrukla saldırdı. Çıkan arbede de iki tarafta birbirine saldırırken polis memuru H.Ü. ve Bayrakçı yere düşüp sürüklendi.

GÖZALTINDAN MÜDAHALE ETMEK İSTEDİ

Bu sırada polis merkezinde gözaltında olan Mehmet Pala ve arkadaşları da gürültü duyup dışarı çıkarak müdahale etmek istedi. Ancak diğer polisler tarafından güçlükle yeniden polis merkezine alındı. Polis merkezi önündeki devam eden arbede de ise Emin Pala’nın yumrukla saldırması sonucu, polis memuru H.Ü. yere yığıldı. Arbede güvenlik kamerasının görüş acısı dışında da devam ederken, polis biber gazıyla müdahale ederek Emin Pala ve arkadaşlarını etkisiz hale getirip polis merkezinin içine aldı.

Dava dosyasına giren güvenlik kameralarının polis merkezi içindeki görüntülerinde ise arbede polis merkezi önünde devam ederken, içerde bulunan Mehmet Pala ve arkadaşlarının polisle yaşadığı arbede yansıdı. Arbede de yaralan Mehmet Pala ve arkadaşları ambulansla hastaneye kaldırıldı.


HER İKİ TARAFTA BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapmasında Emin Pala, kardeşi Mehmet Pala, arkadaşları Vedat Bayrakçı, Musa Okumuş, Emrah Dağlı ile Sedat Erdemir, ‘Kamu görevlisine hareket’ suçundan 2 yıla kadar, ‘Kamu görevlisine, görevlerini yaptırmamak için direnmek’ suçundan da 3 yıla kadar Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Aynı soruşturma kapsamında Emin Pala ve arkadaşları da 12 polis memuru hakkında ‘Görevi kötüye kullanma ve işkence’ suçundan şikayetçi oldu. Kaymakamlık, ‘İsnat edilen iddianın sübuta ermediği’ gerekçesiyle polis memurları hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Emin Pala ve arkadaşları, avukatları aracılığıyla kaymakamlığın kararının iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

İŞKENCE GÖRDÜĞÜ İDDİASI

Emin Pala, yaşanan arbedenin ardından arkadaşı Vedat Bayrakçı ile kendisini ters kelepçeleyip polis merkezinde kameranın olmadığı odaya aldıklarını ve A.G. adlı polis memurunun da burada kendilerine tabancanın kabzesiyle saldırdığını, kendisinin başından yaralandığını Vedat Bayrakçı’nın da burnunun kırıldığını ve iki kez ameliyat olduğunu ileri sürüp sağlık raporlarının da soruşturma dosyasında olduğunu belirtti.

KENDİLERİNİ YARALAMIŞLAR

Polislerin ise soruşturma kapsamındaki ön incelemede Emin Pala ve arkadaşlarının hakarette bulundukları ve görevlerini yaptırmamak için direnip, saldırdıkları; ayrıca, Emin Pala ve Vedat Bayrakçı’nın polis merkezindeki odasında başlarını duvara vurarak kendilerini yaraladıklarını iddia ettikleri öğrenildi.

Erol ERDAL/EMİRGAZİ (Konya), (DHA)