07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Pankreas kanseri nasıl belirti verir?

Pankreas kanseri nasıl belirti verir?

neden olur. Sigara kullanımı, alkol, kahve alışkanlıkları pankreas organının aşınmasını arttırır.

Sinsi bir şekilde ilerleyen ve 40 yaşın altında da görülebilen pankreas kanserinin belirtileri, “Kilo kaybı, karın ağrısı, sarılık, iştah kaybı, bulantı-kusma, halsizlik, yorgunluk, ishal, sindirim zorluğu, camcı macunu renginde dışkılama, solgunluk, aniden ortaya çıkan ve aile öyküsü bulunmayan şeker hastalığı.”


ERKEKLERDE 2 KAT FAZLA GÖRÜLÜYOR

Alışkanlıklarımız bedenimizin aşınmasına neden olur. Sigara kullanımı, alkol, kahve alışkanlıkları pankreas organının aşınmasını arttırır. Sadece ve yoğun şekilde protein ağırlıklı beslenme, yağlı yemek yeme alışkanlığı kanser riskini anlamlı şekilde arttırır.

Başlangıçta gözlerde ortaya çıkar, daha sonra deride sararma olur. Hastanın idrar renginin koyulaşarak çay renginde idrar meydana gelir. Ve sonunda ‘camcı macunu dışkı’ ile sonuçlanır. Karın ağrısı başta hafif, sonra sırta vuran karın ağrısı şeklini alır. Şişkinlik ve hazımsızlık belirtileri ile sıklıkla birliktedir.

-Basit bir idrar tahlilinde bilirubin pozitifliği bile bize ipucu verebilir. Ultrasonografi, Bilgisayarlı Tomografi, Batın MR hastaya göre tercih ettiğimiz görüntüleme yöntemleridir.