07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Özgür Gündem Gazetesi’ne HDP ve çeşitli STK’lardan destek

Özgür Gündem Gazetesi’ne HDP ve çeşitli STK’lardan destek

Çeşitli gazetecilik meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ile HDP İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri ve eski ve yeni milletvekillerinin aralarında bulunduğu bir grup, Özgür Gündem Gazetesi'ne dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Özgür Gündem Gazetesi’nde bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren grup, gazetenin Beyoğlu’ndaki genel merkezi önünde saat 13.30’da bir araya geldi. Dayanışma ziyaretine aralarında başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Gür, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ümit Efe, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel olmak üzere KESK ve DİSK temsilcileriyle Özgür Gündem gazetesi çalışanları ve okurları katıldı.

‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ’ PANKARTI AÇILDI

Tutuklanmaların protesto edildiği destek ziyaretinde grup ‘Özgür Basın Susturulamaz’ pankartı açtı. Desteğe gelenler arasında tutuklu Ahmet Nesin’in eşi Hilal Nesin ile Şebnem Korur Fincancı’nın kızı Kardelen Fincancı’da yer aldı.

TUTUKLANAN BİR GÜNLÜK GENEL YAYIN YÖNETMENLERİYLE DAYANIŞMA

Tutuklanan bir günlük yayın yönetmenleri Ahmet Nesin, Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu’nun resimlerinin bulunduğu dövizler açan grup, aynı zamanda ‘Özgür Gündem Yalnız Değildir’, ‘Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz’ sloganları attı. Dayanışma gösteren katılımcılar gazete önünde birer konuşma yaptı.

TURGAY OLCAYTO: BEN DE YAZI YAZARAK KATILDIM

Burada bir konuşma yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, yürütülen soruşturmanın saçma olduğunu belirterek tutuklamalara tepki gösterdi. Olcayto, “Bu arkadaşlarımızı tutuklamak adeta bir inat için özellikle yapılmış gibi geliyor bana. Özgür Gündem’e ben yazı yazarak katıldım, arkadaşlarım nöbet tutarak katıldılar. Türkiye’de düşünce, basın ifade özgürlüğünün olmadığını hep biliyoruz. Ama umudumuzu da kaybetmiyoruz” dedi.

UĞUR GÜR: GERÇEĞİN PEŞİNDE, GERÇEĞİN KALEMİ OLARAK YAZMAYA DEVAM

TGS Başkanı Uğur Gür ise “Hep bir arada gazeteciliği yok etmek isteyen, ülkeyi karanlık bir geleceğe doğru sürükleyen iktidara karşı hepimiz dayanışmak zorundayız. Bu ülkede başka şekilde gazetecilik yapma şansımız kalmayacak. Bugün, bir arada gerçeğin peşinde gerçeğin kalemi olarak yazmaya devam etmek zorundayız. Hep birlikte dayanışmaya devam” ifadelerini kullandı.

HİLAL NESİN: EŞİMLE GURUR DUYUYORUM”

Özgür Gündem’e gelenler arasında bulunan tutuklu Ahmet Nesin’in eşi Hilal Nesin de bir konuşma yaptı. Eşiyle gurur duyduğunu belirten Nesin, “Eşim sadece ve sadece halkların haber alma özgürlüğünü savunmak, meslektaşlarına destek olmak için içeridedir. Fakat terörist diye algılama sistemlerini çalıştırdılar. Bu ülkede bir tane ‘terörist’ tanıyorum; o da zaten bellidir” dedi. Şebnem Korur Fincancı’nın kızı Kardelen Fincancı ise “Annemin de tutuklanmasıyla bu dönemin artık sona ermesini istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sırasında HDP İl Başkanı Doğan Erbaş ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Adli Tıp Uzmanları Derneği, İnsan Hakları Derneği, KESK, DİSK ve TTB adına birer basın açıklamaları yapıldı. Daha sonra Özgür Gündem Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın gazete adına yaptığı basın açıklamasıyla gazete önündeki basın açıklamaları sona erdi.

Enver ALATaner YENER/ İSTANBUL,(DHA)