07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Otomobilini yaktı, ‘Mal benim değil mi’ dedi

Otomobilini yaktı, ‘Mal benim değil mi’ dedi

KONYA’da park halindeki otomobili yanan ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinden aracının söndürülmemesini isteyerek, aracının yanmasına değil de montunun yırtılmasına üzülen 23 yaşındaki Bayram Oral, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı görünütülü paylaşımda, "Arabayı ben yaktım. Kendi malım değil mi kime ne? Bana 30 milyar (bin lira) zarar ettirdi. Hayatımı kararttı’’ dedi.

Olay, geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 21.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi Hatip Caddesi üzerinde bulunan boş arsada meydana geldi. İddiaya göre arsa üzerinde arkadaşlarıyla alkol alan Bayram Oral, 06 LYG 30 plakalı otomobilini çalıştırdığı sırada motor kısmından alev aldı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm otomobili sardı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

SÖNDÜRMEYİN BİZ ISINIYORUZ

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edeceği sırada elinde bira kutusuyla aracın yanına gelen Oral, itfaiye ekiplerine, “Aracımı söndürmeyin. Hava soğuk ısınıyoruz. Ben yaktım. Araç benim söndürmeyin” dedi. Bir süre bekleyen ekipler alevlere müdahale ederek yanan otomobili söndürdü.

ARABA YANSINDA MONTUM NE OLACAK?

Yangınla ilgili kimseden bir şikayetenin olmadığını belirten Bayram Oral polis ekiplerine, “Kontağı çevirdim yanıverdi. O değil de abi montum ne olacak? Ben arabasında değilim. 15 bin liralık araba gitti de, 100 liralık mont ne olacak?” demesi dikkat çekti.

YAKTIĞI OTOMOBİLİN GÖRÜNTÜSÜ FACEBOOK’TA PAYLAŞTI

Yaşanan olayın ardından yanan aracının görüntüsünü ‘En güzel araba böyle yakılır’ notu ile sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşan Oral’ın yanan otomobilini videoya çektiği sırada, ‘Bununla mı uğraşacağım ya. Ne güzel yanıyor valla. Tekerleklerde patlasın” diye yorum yapması dikkat çekti.

‘ARABA BENİM İSTER SATARIM, İSTER YAKARIM’

Çıkan haberlerin ardından yine facebook adresinden ‘Arabasını yakan Bayram Oral’ın açıklaması’ adı adlında yeni bir görüntü paylaşan Oral, aracını kendisinin yaktığını itiraf etti. Oral görüntülü olarak yaptığı açıklamada, “Arabayı ben yaktım. Benzini döktüm cayır cayır yaktım. Kendi malım değil mi kime ne? Kime ne kardeşim. Kendi malım. Bana 30 milyar zarar ettirdi. Hayatımı kararttı. Bundan kimene. Bıktım kardeşim. Satmak istedim olmadı bende yaktım. Mal benim malım. Keyfim yerinde. Bir ceketin üzerine bu kadar düşmeyin. Bende para fazla. Kendim istediğim ceketi alıp giyinirim. Benden bu kadar. Beni ister doğru, ister yanlış tanıyın” dedi.

Tolga YANIK/ KONYA, (DHA)