07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Otomobilin bagajında 46 kilo eroin ele geçti

Otomobilin bagajında 46 kilo eroin ele geçti

ADANA'da polisin durdurduğu otomobilde eğitimli narkotik köpeği 'Koko' ile yapılan aramada, 46 kilo 360 gram eroin ele geçirildi. "Ailemle tatile gidiyorum" diyen sürücü tutuklandı.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu İncirlik Park alanında Van’dan gelen 48 yaşındaki Turhan Özlav yönetimindeki otomobili durdurdu. Narkotik köpeği ‘Koko’ ile otomobilde detaylı arama yapıldı. Otomobilin bagajındaki gizli bölmede 46 kilo 360 gram eroin bulundu. Sürücü Turhan Özlav ile İran uyruklu nikahsız eşi 26 yaşındaki Elmira Mijadi gözaltına alındı, araca da el konuldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Turhan Özlav, İran’da tekstil firması sahibi olduğunu ileri sürüp, “Van’da bir esnaftan 80 bin TL alacağım vardı. Eşim ve çocuklarım ile tatile çıkıyordum, paramı istedim, bize bu otomobili verdi. Tatil dönüşü paramı verecek ben de otomobili iade edecektim. Uyuşturucudan haberim yok” dedi. 6 aylık bebeği ile Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen İranlı kadın da uyuşturucudan haberinin olmadığını savundu. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen Elmira Mijadi, kucağındaki 6 aylık bebeği yüzüne perde yaparak gizlenmeye çalıştı. Adliyeye sevk edilen Turhan Özlav tutuklandı, İranlı kadın ise serbest bırakıldı. Mijadi’nin sınır dışı edileceği bildirildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)