07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O sanığa ömür boyu hapis istemi

O sanığa ömür boyu hapis istemi

BURSA’nın Gemlik İlçesi’nde, 30 yaşındaki Düzgün Akyıldız’ı çıkan tartışma sonucu ekmek bıçağıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Erşan Yıldız’ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanması gergin başladı.

Mahkemede, sanığa saldırmak isteyen Akyıldız’ın yakınları güvenlik önlemi alan polis ve jandarma tarafından engellendi. Sanık Yıldız duruşmada yaptığı savunmada, olay günü 2- 3 bira içtiğini belirterek, “Bizi ayırırlarken elimdeki bıçak nasıl saplandı bilmiyorum, pişmanım” dedi.

Gemlik’teki bir fabrikada işçi olarak çalışan Düzgün Akyıldız, geçen aralık ayında Balıkpazarı Mahallesi’nde daha önce tartıştığı Erşan Yıldız’ın bıçaklı saldırısına uğradı. Kalbinden bıçaklanan Akyıldız, çevredekilerin haber vermesi ile gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Muammer Ağım Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akyıldız, burada doktorların yaptığı tüm müdahaye rağmen yaşamını yitirdi.

BIÇAĞI ATIP KAÇTI

Cinayette kullanılan ekmek bıçağını olay yerinde atıp kaçan, uyuşturucu kullandığı iddia edilen Erşan Yıldız yakalandı. Polisteki ifadesinde olay akşamı alkollü olduğunu söyleyen Erşan Yıldız mahkemece tutuklandı.

Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan hakkında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Erşan Yıldız, bugün hakim önüne çıktı. Duruşmaya sanık avukatları, ölen Düzgün Akyıldız’ın annesi Yadigar, babası Turhan, eşi Irmak ve kardeşleri Dilara ile Çağdaş Akyıldız ve avukatları katıldı.

SANIĞA SALDIRMAK İSTEDİLER

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in de izlediği güvenliğin üst düzeyde olduğu duruşmada, Erşan Yıldız’a hakaret eden ve üzerine yürüyen ölen gencin yakınları güçlükle sakinleştirildi. İfadesinde, daha önce Düzgün Akyıldız ile tartıştıklarını anlatan Erşan Yıldız, “O gün 2- 3 bira içmiştim. Bu sırada daha önce tartışıp bana hakaret eden Düzgün’ü gördüm. Eşinin bürosuna çıktı. Ben de arkasından gittim. Kapıyı eşi açtı. Düzgün, ‘Sen buraya nasıl gelirsin’ diyerek çıkışınca aşağı inmemizi orada konuşmamızı söyledim. Kendisi inince burada kavgaya başladık. Yanımda bulunan bıçağı çıkardım. Ona saplanmış. ‘vuruldum’ diye bağırınca panik yapıp kaçtım. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Pişmanım.”

‘BOYUN POSUN DA YERİNDEYMİŞ’ DEDİ SALDIRDI

Öldürülen Düzgün Akyıldız’ın eşi Irmak Akyıldız, gözyaşları arasında olay günü eşinin kendisine yemek getirdiğini söyleyerek şunları anlattı:

“Ofiste yalnızdım. Eşimle getirdiği yemeği yedik. Bu sırada kapı çalındı. Açtığımda karşımdaki kişi sanık olan bu kişiydi. Düzgün’e işaretler yaptı. Ardından dışarı çıktılar. Ne konuşacaklar diye bakarken, ‘boyun posun da yerindeymiş’ dedi eşime saldırdı. Var gücüyle vurmaya başladı. Aşağı indiğimde Düzgün yaralıydı. Eşimin bana son sözü, ‘Onu bulacağım’ oldu. Sonra da öldü. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum.”

Ölen Düzgün Akyıldız’ın anne ve babasının sanıktan şikayetci olduğu duruşma, mayıs ayına ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan ölen gencin annesi Yadigar Akyıldız, “Benim çocuğum 27 yaşındaydı. Tertemizdi. Baba olmayı istiyordu. Anne olan, ya da azıcık vicdanı olan her insanı bizimle beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA) –