07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MHP’li Vural’dan Anayasa açıklaması

MHP’li Vural’dan Anayasa açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa'nın yenilenmesi için başlattığı girişimi olumlu bulduğunu belirterek "Biz de MHP olarak uzun yıllardan bu yana özlemini duyduğumuz bir Anayasa yapımı, yenilenmesi konusunda olumlu katkılarımızı ortaya koyacağız" dedi.

“SAYIN BAŞKAN’IN GÖNDERDİĞİ MEKTUP BİZE ULAŞMIŞ DEĞİL”
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Vural, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa’nın yenilenmesi için başlattığı girişimi olumlu bulduğunu söyleyen Vural, “Meclis Başkanı’nın Anayasa’nın yenilenmesi sürecine ilişkin mesajları ve bir girişim başlatacağını ifade etti. Sayın Başkan’ın mesajlarını olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum. Son derece dengeli Türkiye’nin ihtiyacı olan bir Anayasa yapılması konusunda dengeli yaklaşımı ve bu iradenin TBMM’deki partilerin mutabakatıyla oluşacağını belirtmek suretiyle herhangi bir yönlendirme yapmadan bir uzlaşmaya davet ederek bir çağrıda bulundu. Bununla ilgili henüz Sayın Başkan’ın gönderdiği mektup bize ulaşmış değil. MHP olarak daha önce 2007’de MHP’nin inisiyatifiyle oluşturulan Anayasal hazırlık ve çalışma grubuna olumlu bir şekilde katkı sağlayacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.

“ANAYASA’YI SIRÇA KÖŞKLERDEN KURTARMAK MİLLETE MAL ETMEK ZORUNDAYIZ”
Anayasa’yı yapacak iradenin milleti temsil eden TBMM olduğunu vurgulayan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa’yı TBMM’de milletin temsil eden partiler milletimiz yapar. O bakımdan Anayasa’yı sırça köşklerden kurtarmak, millete mal etmek zorundayız. Anayasa yapmak yürütmenin değil TBMM’nin işidir. Biz de MHP olarak uzun yıllardan bu yana özlemini duyduğumuz bir Anayasa yapımı, yenilenmesi konusunda olumlu katkılarımızı ortaya koyacağız. Milli devlet ve milli demokrasiye dayalı bir Anayasa’yı hedefliyoruz. Millete hizmeti esas alan kuvvetler dengesinin kuvvetlerin kendi içinde dengeli ve işbirliği bir şekilde çalışabileceği sağlam teminatlara bağlanmış, yargının bağımsız ve tarafsızlığının sağlandığı bir Anayasa MHP’nin özlemidir. Bu konuda hazırlıklarımız zaten vardır”

Nursima KESKİN/ANKARA, (DHA)