07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Metin Göktepe Antalya’da anıldı

Metin Göktepe Antalya’da anıldı

İSTANBUL'da 20 yıl önce gözaltındayken hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 20'inci yıldönümünde Antalya'da anıldı.

İstanbul’da gözaltındayken 20 yıl önce hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe için Kalekapısı Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Yaklaşık 100 kişilik grup, Attalos heykelinin önünde toplanarak slogan attı. Basına ve gazetecilere yönelik saldırıları protesto eden grup, öldürülen gazetecilerin isimlerini tek tek saydıktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisinin de katıldığı anma programında, Evrensel Gazetesi Antalya Temsilcisi Mahir Doğan, basın açıklaması yaptı.

Mahir Doğan, Sabahattin Ali ile başlayan muhalif gazetecileri öldürme ve baskılama geleneğinin 20 yıl önce Metin Göktepe’yi de aldığını söyledi. Bugün de gazetecilere baskıların devam ettiğini, gazete ve gazetecilerin hedef gösterildiğini belirten Doğan, tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini kaydetti. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)