07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mersin İdmanyurdu’nun yeni başkanı Çalışkan

Mersin İdmanyurdu’nun yeni başkanı Çalışkan

Süper Lig’de zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu’nun olağanüstü genel kurulunda kulüp başkanlığına, 2007-2008 sezonunda da başkanlık yapan Hüseyin Çalışkan getirildi.

Kayıtlı 440 üyeden 311’nin katıldığı genel kurulda yapılan açık oylamayla Hüseyin Çalışkan başkanlığındaki tek liste seçildi. Mersin İdmanyurdu’nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
“Hüseyin Çalışkan, Senan İdin, Mehmet Özgür Sanal, Hikmet Kaya, Engin Şahin, Abdi Kurt, Sedat Aydöner, Mehmet Can Duman, Beşir Acar, Apti Öztürk, Metin Yıldıran, Mahsum Sevimli, Murat Altındere, Akif Serin, Cihat Gündoğar, Vedat Yüksel, Sabri Tekli”

Seçildikten sonra teşekkür konuşması yapan Başkan Hüseyin Çalışkan, zor bir dönemde görev üstlendiklerini dile getirirken şunları söyledi:

“Kulübün her yere borcu var. Bu zor tabloya rağmen görev üstlendik. Tüm kenttin bu takıma sahip çıkması gerekir. El, ele gönül gönle vererek zoru başarmalıyız. Şeffaf ve kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atarak, tek hedefimizin şimdilik takımımızı Süper Lig’de tutmak olacak.”

GERİDE KALAN 8 YIL İNCELENSİN

Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurulda, 8 yıldır başkanlık yaptığı dönemde büyük özveri içinde çalıştıklarını, ancak hep yalnız bırakıldığını belirten eski başkan Ali Kahramanlı, şunları söyledi:

“Buradan Sayın Valimiz ve yönetimden isteğim, oluşturulacak bağımsız denetçiler tarafından geride kalan 8 yılın tümünün incelenip sonucunun da kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Bu kulübe servetini veren bir başkanım. Bugüne kadar hep bu kulübün emrinde oldum, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Yeni görev alacak yönetimin de her zaman yanında olacağım.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin köklü kulüplerinden olan Mersin İdmanyurdu’nun bulunduğu yerin Mersin’e yakışan bir yer olmadığını söyledi. Vali Özdemir Çakacak ise Cumhuriyet ile yaşıt bir kulübe herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

75 MİLYON BORÇ ÇIKTI

Genel kurulda daha sonra faaliyet ve bilanço raporu Mali İşler Sorumlusu Sedat Aydöner tarafından okundu. Aydöner, kulübün mevut borcunun şu an 75 milyon 468 bin TL olduğunu söyledi. Aydöner, bu sezon kulübün 57 milyon 908 geliri bulunduğunu, 45 milyon 370 bin TL ise giderinin olduğunu da vurguladı.

1925 PROJESİ KABUL EDİLDİ

Genel kurulda sunulan bir önerge ile maddi kaynak yaratılmasına yönelik hazırlanan ‘1925 Projesi’ oylanarak kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre yönetim kent bünyesinde bulunan ve kulübün kuruluş tarihi olan 1925 kişiden birer defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL bağış karşılığında kongre üyeliği yapılarak önemli bir maddi kaynak sağlanacak.

Ali Ekber ŞEN–Mustafa İNSAN / MERSİN,(DHA)