07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Manisa’da ‘Ensar’ protestosu

Manisa’da ‘Ensar’ protestosu

ENSAR Vakfı'nın Manisa'da yaz okulu açma girişimi, Birleşik Haziran Hareketi öncülüğünde, yaklaşık 250 kişilik grup tarafından protesto edildi.

Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla toplanan, sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eyleme yaklaşık 250 kişi katıldı. Manolya Meydanı’nda toplanan grup, yaz okulunun açılacağı Murat Germen Ortaokulu’na kadar yürüdü. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Halil Tokul da gruba destek verdi. Grup, ellerinde ‘Ensarcı zihniyet, hesap verecek’, ‘Dikkat, Ensar var’ ve ‘Çocuğuma, bedenime, haklarıma dokunma’ yazılı pankartlar taşıdı.

Sloganlar atarak yaklaşık 1 kilometre yürüyen gruba bazı vatandaşlar da alkışla destek verdi. Grup, okul önünde Ak Parti ve Ensar Vakfı aleyhine slogan atmayı sürdürdü. Bu sırada okulda Çevik Kuvvet polislerinin önlem olarak bulunduğu dikkati çekti.

Okul önünde toplanan gruba konuşan Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi Bilal Kılıç, Ensar Vakfı’nın yaz okulu açmaması için ellerinden gelen bütün çabayı sarf edeceklerini söyledi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Ensar Vakfı’na Kaymakamlık tarafından izin verildiğini belirtti. Biçer, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Aziz Nesin Vakfı yaz okulu açmak istese izin verecek misiniz?” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Ensar Vakfı’na Manisa’da yaz okulu açtırmayacaklarını yineledi.

Protestoya katılanlar, konuşmaların ardından dağıldı.

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA) –