07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Lodos deniz ulaşımını etkiliyor

Lodos deniz ulaşımını etkiliyor

ÇANAKKALE'de gece yarısı kuvvetli esmeye başlayan lodos, ada seferlerini olumsuz etkilerken; sabah aniden başlayan sağanak yağmur ise kentte yaşayanlara zor anlar yaşattı.

Meteorolojinin yaptığı uyarılar sonrası kuvvetli lodos, Çanakkale’de gece yarısından itibaren etkili olmaya başladı. Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 07.00 ve Bozcaada’dan Geyikli’ye saat 07.30 seferleri, fırtına nedeniyle yapılamadı. Ayrıca, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. tarafından Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 10.00 ve Geyikli’den Bozcaada’ya saat 10.00 seferlerinin de fırtına nedeniyle yapılamayacağı duyuruldu. Yine Çardak-Lapseki arasındaki feribot seferleri de saat 01.00’den itibaren sabaha kadar yapılamadı. Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı.

LODOS BİTERKEN YAĞMUR BAŞLADI
Sabaha dek etkili olan lodos fırtınası saat 08.30’da aniden bastıran kuvvetli sağanak yağmurla etkisini yitirdi. Ancak yağmur, okula gitmek üzere evlerinden çıkan öğrenciler ile işlerine gitmek için yollara koyulan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak yağış, kısa sürede bazı caddelerde su birikintisine neden oldu.

Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)