07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kurtulmuş: Beyoğlu Firuzağa’daki saldırı tam bir IŞİD’ci kafasıdır

Kurtulmuş: Beyoğlu Firuzağa’daki saldırı tam bir IŞİD’ci kafasıdır

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Firuzağa'da meydana gelen saldırıya ilişkin, "Çirkin. Tam bir IŞİD'ci kafasıdır. Türkiye'ye yakışmayan bir saldırı. Hiç kimsenin bir kaç kişinin yapmış olduğu kimsenin savunmadığı saldırıyı, Müslüman ahaliye hakaret etmeye, inançlarıyla dalga geçmeye çalışmasın. Densiz bir saldırı. Kutuplaşmanın zemini ortaya çıkmasın. Kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

Belediyelere yönelik terör düzenlemesine ilişkin ise Kurtulmuş, “Bir takım yeni yasal düzenlemeler olabilir. Meclis kapanmadan yapılması en doğru olandır. Süratlendirmek için yasal düzenleme gerekirse Meclis gündemine gelir. Temmuz ayında da Meclis çalışmaya devam edebilir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Belediyelere yönelik terör düzenlemesine ilişkin Kurtulmuş, “Bir takım yeni yasal düzenlemeler olabilir. Meclis kapanmadan yapılması en doğru olandır. Süratlendirmek için yasal düzenleme gerekirse Meclis gündemine gelir. Temmuz ayında da Meclis çalışmaya devam edebilir” dedi.

“BEYOĞLU FİRUZAĞA’DAKİ SALDIRI TAM BİR IŞİD’Cİ KAFASIDIR”

Beyoğlu Firuzağa’da meydana gelen saldırıya ilişkin Kurtulmuş, “Çirkin. Tam bir IŞİD’ci kafasıdır. Türkiye’ye yakışmayan bir saldırı. Hiç kimsenin bir kaç kişinin yapmış olduğu kimsenin savunmadığı saldırıyı, Müslüman ahaliye hakaret etmeye, inançlarıyla dalga geçmeye çalışmasın. Densiz bir saldırı. Kutuplaşmanın zemini ortaya çıkmasın. Kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

(ÖZGÜR GÜNDEM TUTUKLAMALARI) “YARGI SİSTEMİMİZDE, TUTUKSUZ YARGILAMA ESASTIR”

Özgür Gündem tutuklamalarına ilişkin Kurtulmuş, “Yargı sistemimizde, tutuksuz yargılama esastır. Prensip böyle. Yargı karar verir” dedi.

“İSLAMOFOBİ, ERDOĞAN KARŞITLIĞI. TÜRKİYE’YE SALDIRALIM DİYE BEKLEYEN İSLAMOFOBİ ÇEVRELERİ VAR”

“Türkiye’nin imajı bozuldu” açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, “İslamofobi, Erdoğan karşıtlığı. Türkiye’ye saldıralım diye bekleyen İslamofobi çevreleri var. Türkiye’nin çok dikkatli olması lazım. Hep beraber olmamız lazım. İnsanlara saygı, kişinin kendisine olan saygıdır. birilerinin İslam’a karşı yapılan haksız eleştiriler söz konusu” dedi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI TÜRKİYE’Yİ ÖCÜ OLARAK KULLANACAĞINA AB’NİN GELECEĞİ NASIL OLMALI KONUŞSUNLAR

Türkiye’nin AB’ye girme konusunda İngiltere Başbakanı Cameron’ın yaptığı açıklamalara ilişkin Kurtulmuş, “İngiltere Başbakanı Türkiye’yi bir öcü olarak kullanacağı yerde AB’nin geleceği nasıl olmalı diye oturup konuşsunlar. Mülteci krizi, Türkiye düşmanlığı üzerinden siyaset yapılmamalı. AB konusunda net, açık ilerliyoruz” diye konuştu.

“İSRAİL KONUSUNDA HENÜZ SON NOKTAYA GELİNMEDİ TÜRKİYE KENDİ GÖRÜŞLERİNDEN TAVİZ VERMEYECEK”

İsrail ile ilgili görüşmeler, “U dönüşü” yapıldı tartışmaları ve dış politikaya ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: “Boşu boşuna Mavi Marmara seyahatine çıkmadılar. Kardeşlerimiz şehit oldu. Toplumsal iradenin aleyhine asla bir şey yapmadık, yapmayacağız. Başından beri söylediğimiz 3 şey vardı, özür, tazminat, ablukanın kaldırılması gibi. Anlaşma henüz son noktaya gelmiş değildir. Türkiye kendi görüşlerinden taviz vermeyecek. İsrail ile ilişkileri bozan Türkiye değildir.

MISIR HALKI İLE HUSUMET DEĞİL BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN HÜKÜM SÜRMESİNİ İSTERİZ

Dış politikada, son dönemde ciddi bozulmalar oldu. Siyasetin dengeleri de olabilir. Türkiye’den kaynaklanan durumlar değildi. Mısır’ın atacağı adım önemli. Mısır halkı ile husumet değil barış ve kardeşliğin hüküm sürmesini isteriz. Umarız, bütün bu yanlışlardan askeri darbe vazgeçer. Mısır halkı nefes alır. Türkiye’de bundan memnun olur.”

Memur yasasının değişip değişmeyeceği yönündeki bir soruya Kurtulmuş, “Hassas, tartışılan bir konu. Neticelenmiş değil” dedi.

“GECEKONDU HÜKÜMETİ DEĞİLİZ”

Yüksek yargı paketine ilişkin Kurtulmuş, “Türkiye, gecekondu hükümeti değil. Yarın hükümeti kapatıp gitmiyoruz. Gecekondu hükümeti değiliz. Bütün analizler, uygunluk ve etki analizleri yapılıyor. Ümit ederiz ki AYM’den dönmez” dedi.

“FAİZ İNDİRİMİNİN OLUMLU OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ”

Bugün alınan faiz indirimine ilişkin Kurtulmuş, “Bu hükümet ile birlikte bir değişime gidiyoruz. Üretime dayalı yeni bir ekonomik safhaya geçilmiştir. İndirimin olumlu olacağını ümit ediyoruz” dedi.

Hakime TORUN / ANKARA (DHA) –