07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kazdağları’nın zirvesinde kar, eteklerinde çiçekler

Kazdağları’nın zirvesinde kar, eteklerinde çiçekler

ÇANAKKALE ve Balıkesir sınırları içinde kalan Kazdağları'nın zirvesi beyaz örtüyle kaplıyken, çiçek bahçesine dönüşen eteklerinde bahar havası yaşanıyor.

Bol oksijeni, bitki çeşitliliği ve endemik türleriyle öne çıkan Kazdağları, baharın renkleriyle doğaseverlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Hava sıcaklıklarının beklenenden daha yüksek seyretmesi ve güneşin yüzünü bol şekilde göstermesi doğanın da beklenenden daha hızlı uyanmasına neden oldu. Baharın simgesi yeşile bürünen doğada çiçekler açtı. Bitki örtüsüyle zengin bir çeşitliliğe sahip, bünyesinde çeşitli endemik türleri barındıran Kazdağları da böylelikle çiçek bahçesine dönüştü. Zirvesinde halen kar bulunması nedeniyle kışı yaşayan Kazdağları’nın etekleri ise tam anlamıyla baharı yaşıyor. Kazdağlarının eteklerinde, bitkiler uyandı ve binlerce çiçek açarak yamaçları renklendirdi. Çiçekler kendilerine has kokularıyla gelen ziyaretçileri adeta büyüledi. Kardelen, lale ve siklamen çiçekleriyle Kazdağları bir renk cümbüşüne bürünürken, birçok doğasever de Kazdağları’na gelerek çiçek ve kelebeklerin en güzel fotoğrafını çekebilmek için çaba sarfetti, baharın tadını çıkardı.

Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)