07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kazada yaralanan asker GATA’da yaşamını yitirdi

Kazada yaralanan asker GATA’da yaşamını yitirdi

TEMEL eğitimini tamamlayıp usta birliğine teslim olmak için geçen hafta gittiği Diyarbakır'daki Kabul Toplanma Merkezi'nde (KTM) kaza geçirip ağır yaralanan Burdurlu 21 yaşındaki Kansu Eker, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yaşamını yitirdi.

Burdurlu Kansu Eker, Amasya 15’inci Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda temel eğitimini tamamlayıp, 15 gün önce dağıtım izni için memleketine geldi. Eker, izin sonrası 6 Ocak’ta usta birliğine teslim olmak üzere Diyarbakır’daki KTM’ye gitti. KTM’de geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan Eker, Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından sevk edildiği GATA’da bugün yaşamını yitirdi.

Kansu Eker’in Burdur Akın Mahallesi’ndeki evine acı haber ulaştı. Evin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları anne Gül Eker’e taziye için eve geldi. Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de görev şehidi Kansu Eker’in annesine taziyede bulundu.

‘ARTIK HER ŞEY BİTTİ’

Anne Gül Eker, oğlunu en son dün GATA’da gördüğünü belirterek, “Oğlumun hep iyi olmasını bekledim. Doktorlarımız hep kötüye gittiğini söyledi. İnanmadım. İnanmak istemedim. ‘İyi olacak benim çocuğum, gelecek’ dedim hep, ama olmadı. Gelmedi benim çocuğum. Artık her şey bitti” dedi.

Gül Eker oğlunun geçirdiği kazayla ilgili de “Bize iki aracın arasından geçerken araç çarptığını söylediler. Çarpan şoförle konuştuk ‘Ben çarptım’ dedi. Ne dedikleri belli değil. Saklanıyor mu, ne oluyor hiç bilmiyorum” diye konuştu.

Burdur’da su tesisatçılığı yapan Kansu Eker’in cenazesinin bu gece karayoluyla Burdur’a getirileceği belirtildi.

Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)