07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kayseri’de 3 kişi domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Kayseri’de 3 kişi domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

KAYSERİ'de son 24 saatte öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden 3 kişi, H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle tedavi altına alındı.

Merkez Melikgazi İlçesi Esentepe Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki Alaaddin K. ile eşi Paşahanım K. yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle, dün akşam Kayseri Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin ardından çift, domuz gribi şüphesiyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Çift, uzman doktorlar tarafından tedavisi tamamlandıktan sonra, H1N1 virüsü rastlanmadığı gerekçesiyle taburcu edildi.

Yahyalı İlçesi’nde oturan 20 yaşındaki Abdurrahman Ö. de bu sabah saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle, Yahyalı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Doktorlar tarafından durumu değerlendiren Abdurrahman Ö., H1N1 virüsü kaptığı şüphesiyle, özel donanımlı ambulans ve özel kıyafetli sağlık personeliyle, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin acil bölümündeki Resüsitasyon odasında karantinaya alınan gencin tedavisi sürüyor.

Gökhan KURT/KAYSERİ, (DHA)