07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz’

‘Kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz’

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8'inci Büyükelçiler Konferansı öncesinde Dışişleri Şehitliği ve Anıtkabir'i ziyaret etti. Çavuşoğlu, "Terör belası ne yazık ki bugün hala can alıyor. Kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz" dedi.

“BAZI AVRUPA ÜLKELERİNİN ERMENİ İDDİALARININ SORGULANMASINA DAHİ İZİN VERMEDİKLERİNİ ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ”
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun başkanlığında, bakanlığın merkez teşkilatında ve yurtdışında görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla 8’incisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı öncesi Çavuşoğlu, Dışişleri Şehitliği ve Anıtkabir’i ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde mesai arkadaşlarına hitap eden Çavuşoğlu, şehitlerin temsil ettiği değerlere vurgu yaparak geleceğe nefretle bakmadıklarını söyledi.
2015 yılının Türkiye tarihine dair asılsız iddialar bakımından önemli bir yıl olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türkiye’ye yönelik çabaların gereken cevabı aldığını dile getirdi. Çavuşoğlu, “Bazı Avrupa ülkelerinin Avrupa’nın kurucu değerlerini hiçe sayarak Ermeni iddialarının sorgulanmasına dahi izin vermediklerini üzülerek görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin geçtiğimiz sene bu konuda verdiği karar asılsız iddiaları mutlak gerçek olarak kabul ettirme gayretlerine karşı demokrasi ve hukuk adına yapılmış bir uyarıdır. Tarihin ve hukukun siyasi amaçlarla istismarına verilmiş bir cevaptır. AİHM kararı yıllarca azim ve sabırla yürüttüğümüz çalışmalardaki haklılığımızı da teyit etmiştir” diye konuştu.

“TERÖR BELASI NE YAZIK Kİ BUGÜN HALA CAN ALIYOR”
Son dönemde artan terör olaylarına değinen Bakan Çavuşoğlu, kaynağı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetlediklerini vurguladı. Çavuşoğlu, “Dünyanın dört bir köşesinde zor şartlar altında görev yapıyorsunuz. Görevlerimizi yaparken şehitlerimizin anısı bize güç veriyor. Onların vatan sevgisini örnek alıyoruz ve aziz hatıralarını gelecek nesillere aktarmayı görev biliyoruz. Terör belası ne yazık ki bugün hala can alıyor. Kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz. Bu vesileyle ülkemiz için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU, AB KOMİSERİ FRANS TİMMERMANS’LA GÖRÜŞECEK
Dışişleri Şehitliği’ne yaptığı ziyaretin ardından beraberindeki heyetle Anıtkabir’e giden Bakan Çavuşoğlu, Ankara JW Marriott Otel’de düzenlenecek ‘Kriz Yönetimi: İnsani Çözümler’ temalı 8’inci Büyükelçiler Konferansı’nın açılış konuşmasını yapacak. Konferans çerçevesinde gerçekleşecek toplantılarda insani sorunlar başta olmak üzere, dış politikadaki etkileşim halindeki çeşitli konular ele alınacak. Bakan Çavuşoğlu ayrıca AB Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frans Timmermans’la da ikili görüşme gerçekleştirecek.

Bahar DEMİREL / ANKARA, (DHA)