07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kayıp çocukları özel eğitimli köpekler arıyor

Kayıp çocukları özel eğitimli köpekler arıyor

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nde 12 gün önce kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'dan hala haber alınamadı. Çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarında özel eğitimli iki köpek ile yeniden aram başlatılırken, Dursun Kağan Taşçı'nın aynı adı taşıyan dedesi Dursun Taşçı, "Temennim ölüsü veya dirisinin ortaya çıkması" dedi.

Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen 29 Aralık günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar aradan geçen 12 güne rağmen bulunamadı.

ÖZEL EKİP GELDİ

Kayıp komşu çocuklarının günlerdir süren aramalara karşın bulanamaması üzerine kaçırılmış olabilecekleri ihtimali ağırlık kazandı. Bu kapsamda önceki gün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 4 kişilik özel ekip geldi.

Ekipler geniş çaplı bir çalışma başlatarak, ilçedeki ve Tokat merkezdeki tüm güvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını, çocukların kaybolduğu günden itibaren incelemeye başladı. Ayrıca o dönem ilçede ve kentte otellerde kalan kişilerin de kayıtları da tek tek incelemeye alındı. Kente gelip giden yabancı plakalı araçlar da soruşturulurken, daha önce suça karışmış, çocuklara yönelik suçlarda sabıkası bulunan kişiler de araştırmaya tabi tutuldu.

Diğer yandan Türkiye genelinde de bu alanda sabıka kaydı bulunan kişilerin fotoğrafları üzerinden de Tokat’a gelip gelmedikleri yönünde araştırma yapan polis, her iki çocuğun yakınlarının da arasında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvurdu.

EN SON GÖRÜLDÜKLERİ YERDE ARANIYORLAR

Bu arada Ankara’dan gelen özel eğitimli iki köpekle, çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarında arama çalışması başlatıldı. Irmak kenarında çalışmalara katılan iki eğitimli köpek, burada çocukların izini sürüyor. Buradaki çalışmaları Bayram Erol’un babası Ömer Erol ile birlikte, Dursun Kağan Taşçı’nın dedesi Dursun Taşçı da üzgün bir şekilde takip etti. Dede Dursun Taşçı, çocukların kaybolmasından 12 gün geçtiğini söyleyerek, “Acımdan neler söyleyeceğimi bilmiyorum. Temennim ölüsü veya dirisinin ortaya çıkması. Çocuklar kaçırıldı mı yoksa Kelkit Çayı’na mı düştü bir şey diyemiyorum” dedi.

Ayrıca bugün bir gazete çıkan çocukların ‘Deli Engin’ lakaplı bir kişinin kaçırdığı yönündeki haberin ise gerçeği yansıtmadığı, böyle bir ihbarın yetkililere bildirilmediği öğrenildi.

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/REŞADİYE,(Tokat)