07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kayıp çocuklardan 10 gündür haber yok

Kayıp çocuklardan 10 gündür haber yok

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nde geçen hafta salı günü kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı’dan 10 gündür haber yok. Çocukların kaçırılma ihtimalini araştırmak için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden görevlendirilen 4 kişilik özel ekip ilçede ve kent merkezinde o gün otellerde kalan kişilerin de kayıtları da tek tek incelemeye aldı.

Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen hafta salı günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar aradan geçen 10 güne rağmen bulunamadı.

100 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURDU

Kayıp komşu çocuklarının 10 gün süren çalışma sonrası bulunamaması üzerine kaçırılmış olabilecekleri ihtimali ağırlık kazandı. Bu kapsamda önceki gün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 4 kişilik özel ekip geldi. Gelen ekipler titiz bir çalışma yürüterek, ilçedeki ve Tokat merkezdeki tüm güvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını, çocukların kaybolduğu günden itibaren incelemeye başladı. Ayrıca o dönem ilçede ve kentte otellerde kalan kişilerin de kayıtları da tek tek incelemeye alındı. Kente gelip giden yabancı plakalı araçlar da soruşturulurken, daha önce suça karışmış, çocuklara yönelik suçlarda sabıkası bulunan kişiler de araştırmaya tabi tutuldu. Diğer yandan Türkiye genelinde de bu alanda sabıka kaydı bulunan kişilerin fotoğrafları üzerinden de Tokat’a gelip gelmedikleri yönünde araştırma yapan polis, her iki çocuğun yakınlarının da arasında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvurdu.

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA)