07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karşıyaka ve Göztepe statları için iptal şoku

Karşıyaka ve Göztepe statları için iptal şoku

ANKARA 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu eleştirip, "Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır" dedi.

28 Ocak ve 29 Ocak 2014’te Toplu Konut İdaresi’nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri’ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı’ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devretmişti.

Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı’nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi.

Son gelişmelerin ardından, yılan hikayesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı’nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri’ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada İzmir Şehir Plancıları Odası’nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor.

AK PARTİLİ DAĞ’DAN KOCAOĞLU’NA TEPKİ

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesinin iptali sonrası yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Kocaoğlu’nu ‘İzmir ve İzmirliler’e yapılan hizmetleri engellemek’le suçlayan Dağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile açılmış olan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı ve Büyükşehir, temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası Büyükşehir Belediyesi bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelir de ertelenmiş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı her ne kadar İzmir’in ve İzmirlilerin hizmete ulaşımını engelleme noktasında mücadele etse de, bizler burada söz veriyoruz; her türlü engellemelere rağmen kulüplerin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, Karşıyaka ve Göztepe’nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır.”

Ergin KARATAŞ/İZMİR, (DHA)