07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karşıyaka sürpriz yasağı aştı

Karşıyaka sürpriz yasağı aştı

ZİRAAT Türkiye Kupası E Grubu'nda yarın Galatasaray'a konuk olacak Karşıyaka, son dakikada gelen yeni transfer yasağı sürprizini de aştı.

Eski futbolcularından Murat Ocak ve geçen sezon bir dönem takımı çalıştıran Ayhan Akman’a olan borç nedeniyle transfer yasaklısı olan yeşil kırmızılılar, bu parayı ödemeye hazırlanırken 2009-2011 arasında forma giyen Okan Öztürk ve 2012-13 sezonunda teknik direktör olarak görev yapan Cihat Arslan’ın da alacakları Futbol Federasyonu kanalıyla kesinleşti.

Kendi içinde kaynak oluşturan Fatih Diniz başkanlığındaki yeni yönetim, 975 bin TL ödeme yaparak yasağı kaldırdı. PTT 1’inci Lig’de ilk yarı sonrası 11 futbolcunun takımdan ayrıldığı, Berkay Can ve Tayfun’un sakat olduğu yeşil kırmızılılar, Galatasaray randevusuna kadar yeni transferler Mustafa Aşan, Ömer Kandemir, Efe Halil Özarslan ve Youssef Yeşilmen’e lisans çıkartarak kadroyu tamamlamaya çalışacak. Transferde hareketli günler yaşayan Kaf-Kaf, Antalyaspor’dan Bosnalı sol bek Kvesic, sağ kanat Şahin Aygüneş ve Fildişi Sahilli stoper Abdel Diarra’yı bekliyor.

HAMAMCI’YA 50 BİN TL

bu arada Karşıyaka, PTT 1’inci Lig’deki son iki maçta takımın başında yer alan teknik direktör Hüseyin Hamamcı’yla karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmesini feshetti. Eski yönetimle kongre sürecinde 16 Aralık’ta sözleşme imzalayan deneyimli teknik adam kulüpten 50 bin TL alacak. Teknik direktörlük görevi için Yusuf Şimşek’le anlaşan Karşıyaka, 29 Aralık’taki kongre sonrası Hamamcı’ya altyapı koordinatörlüğü teklif etmişti. Yönetim, bir mesaj yayınlayıp Hamamcı’ya teşekkür etti.

GALATASARAY’LA 10 YIL SONRA

Karşıyaka, Galatasaray’la yarın 10 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Yeşil kırmızılı ekip, Galatasaray’la son olarak 8 Kasım 2006’da yine Türkiye Kupası’nda rakip oldu.

Sarı kırmızılılar, İzmir Atatürk Stadı’ndaki o karşılaşmayı 2-1 kazandı. Karşıyaka’nın kaptanlığını yapan Necati Ateş, o maçta Galatasaray kadrosunda ilk 11’de görev yaptı. Türk Telekom Arena’da saat 18.45’te başlayacak randevu için yüzlerce Karşıyakalı İstanbul’a akın edecek.

PTT 1’inci Lig’de son sırada yer almasına rağmen Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalan Karşıyaka, E Grubu’nda oynadığı iki maçı da kazanıp Galatasaray’ı averajla geçerek liderlik koltuğuna kuruldu. Takımdan ayrılan futbolcuların çokluğu nedeniyle zorlu deplasman öncesi kadro kurmakta zorlanan Karşıyaka’da teknik direktör Yusuf Şimşek de Antalyaspor’u çalıştırdığı dönemden sarkan cezası nedeniyle kulübeye inemeyecek.

Ergin KARATAŞ/İZMİR,(DHA)