07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karın ağırlığına dayanamayan işyeri çöktü

Karın ağırlığına dayanamayan işyeri çöktü

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle bir işyeri karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. İş yerlerinde çalışanlarının dükkanda olmaması da büyük bir faciayı önledi.

Muradiye İlçesi’nde günlerdir aralıklarla yağan kar hayatı olumsuz etkiliyor. Yer yer 1 metreyi bulan kar nedeniyle Yenişehir Mahallesi’nde bulunan tarım araçları ve tarım ilaçlarının satıldığı dükkan karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Çökme sırasında iş yerini çalıştıranların dışarıda olmaları olası büyük faciayı önlemiş oldu. İşyeri çöken Aydın Ekmekçi, dükkanında 5 kişinin çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Çökme sırasında çalışanlar dışarıda kar temizliği yapıyordu. Kar kalınlığı fazlaydı. İşyerinin üzerindeki karı temizlemek çok zordu. Bugün tekrar temizlemeye başladık. Ancak işyeri dayanamadı tamamıyla çöktü. İşyeri çökünce üzerindeki 3 kişi kendilerini aşağıya atarak kurtuldular. Bazı traktörleri dün çıkarmıştık, şimdi iki traktör, biçerlerimiz ve tarımda kullanılan malzemeler altta kaldı. Çok şükür cana zarar gelmedi mala geldi onu da artık telafi etmeye çalışacağız.”

KARLA İLK TANIŞMA

Muradiye’de kar hayatı olumsuz etkilerken karın keyfini sürenler de oldu. Türkiye’nin çeşitli sıcak illerinden memur olarak Muradiye İlçesi’ne gelen ailelerin çocukları ilk defa karla tanıştı. Karda nasıl oynayacağını bilemeyen çocuklar ailelerinin de yardımıyla karda oynamanın keyfini çıkardı. Aileler çocukların karda kayması için evlerinin önünde rampa oluştururken, çocuklar poşetlerin içine bırakılan yastıkları kızak olarak kullanıp kaydı. Aileler ilk kez karla tanışan çocukların fotoğraflarını çekti. Geldikleri illerde kar yağışının olmadığını ve çocuklarının da ilk defa Muradiye’de kar gördüğünü belirten aileler, çocuklarıyla birlikte karda doyasıya eğlendi.

MURADİYE (Van), (DHA)