07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Kapadokya kan ağlıyor’

‘Kapadokya kan ağlıyor’

KAPADOKYA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya’da turist sayısında yüzde 75’e yakın bir düşüş olduğunu açıkladı.

Kapadokya’da sadece Nisan – Mayıs aylarında Cumartesi günlerine sıkışmış yerli yoğunluğu dışında hiç hareketlilik olmadığını belirten Yakup Dinler, 100’e yakın personel istihdam eden bazı işletmelerin günü 5- 10 oda ile kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Turist sayısında yaşanan düşüşün yanısıra Kapadokya ve Türkiye turizmcilerinin birçok sorunu da birlikte yaşadığını kaydeden Dinler, “Kapadokya Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından Ağustos ayı sonu itibariyle geçici olarak 6 aylığına ‘bakım’ adı altında kapatılmak isteniyor” dedi.

MÜSLÜMAN DOSTU TURİZM ÇALIŞTAYI

Turizmin evrensel birleştirici bir oldu olduğunu belirten Dinler, burada din, dil ve ırk ayırt etmeksizin herkesin bir araya geldiğini vurguladı. Dinler, “Geçtiğimiz günlerde T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın devlet –özel sektör kurumları ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Müslüman Dostu Turizm’ çalıştayını basından takip ettik. Bu kavram ile örneğin Hıristiyanlığın ilk yerleşim birimlerinden birisi olarak pazarladığımız Kapadokya’yı bizler nasıl pazarlayabiliriz? Eğer turistlerin dinine göre biz bir sınıflandırma yapacaksak, Türkiye bir turizm ülkesi hüviyetini kaybedecektir” uyarasında bulundu.

NAPCEZ, NEDCEZ O TURİSTLERİ BURAYA GETCEZ

Antalya ve Muğla’da uygulanan İşkur desteğinin Kapadokya ve diğer illerde de uygulanmasını isteyen KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, “Türkiye Turizmi çok ciddi bir sınavdan geçiyor, hatta bugüne kadar ki en ciddi sınavı diyebiliriz. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın memleketi Eskişehir’de bundan 2 hafta önce yaptığı ziyarette yerel şivesi ile söylediği ‘Napcez, nedcez o turistleri buraya getcez’ cümlesi sadece Eskişehir için değil Türkiye için geçerli bir söylem olmalıdır” dedi.

Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR,(DHA)