07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kadınlara 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti

Kadınlara 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti

Dünyaca ünlü felsefe profesörü Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin adı “Kadın Danışma Merkezi”nde yaşayacak

Maltepe Belediyesi’nin, Türkiye’nin önde gelen filozoflarından Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin adını verdiği ve 7 gün 24 saat hizmet verecek olan “Kadın Danışma Merkezi”, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle açıldı.
Merkezin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit ile Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.

“BU MERKEZ UMUT IŞIĞI OLACAK”
Merkezin açılış kurdelası Selvi Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve kadınlar tarafından kesildi. Açılışta bir konuşma yapan Selvi Kılıçdaroğlu, “Kadınlarımız için açılan bu merkezleri oldukça önemsiyorum. Kadınlarımızın, sosyal hayatta, iş hayatında erkeklerle eşit ve adil bir ortamda çalışması lazım. Kadınlar gününde iyi niyet dileklerinde bulunuyoruz ama açılan bu merkezler, dileklerimizi somutlaştırıyor. Gelenek, tarih ve çeşitli nedenlerle hak ettiği değeri bulamayan kadınlarımıza umarım bu merkez bir umut ışığı olur. Kadın sorununun çözülmesinde eğitimin çekirdekten aileden başlaması ve daha çok küçükken çocuklarımıza bu bilincin aşılanması gerekiyor. Umuyorum ki bu tür merkezler kadınlarımızla beraber erkekleri de eğiterek, bilinçli bir toplumun oluşmasına yol açacak” dedi.

DÜNYADA HER ŞEY KADININ ESERİ
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Bugün burada bir ilkin altına imza atıyoruz. İnsan hak ve özgürlükleri konusunda çok ciddi çalışmalar yapan, saygıdeğer profesörümüz Ioanna Kuçuradi’nin adını verdiğimiz kadın danışma merkezimizi açıyoruz. Biz, bu değerimizin yaşarken farkına vardık. Çok yakında Fikret Otyam Müzesi’ni de açacağız. Bu vesileyle ruhu şad olsun. Bu merkezimiz 7 gün 24 saat şiddet gören, sıkıntı yaşayan ve psikolojik destek görmek isteyen kadınlarımıza hizmet verecek. Sözlerime Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum. Atatürk diyor ki, ‘Dünyada her şey, ne tür güzellik varsa kadının eseridir.’ Ne kadar güzel bir söz. Cennetin bile ayaklarına serildiği kadınlarımıza, analarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

KUÇURADİ’NİN MESAJI OKUNDU
Geçirdiği ameliyat nedeniyle açılışa katılamayan Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin mesajını, Prof. Dr. Betül Çotuksöken okudu. Kuçuradi mesajında, kadın ya da erkek olmanın değil, insan olmanın marifet olduğunu, kadınlara tarihsel, kültürel ve geleneksel açıdan olumsuz davranıldığını, bu nedenle kadınların erkeklerle birlikte eğitilerek hak ettiği yere ulaşacağını ve bazı ülkelerde bunun başarıldığı gibi Türkiye ve Maltepe’de de bunun başarılacağına olan inancını ifade etti. Maltepe Üniversitesi’nin de her türlü desteği esirgemeyeceğini beyan ettiği merkezin açılış sonrası Selvi Kılıçdaroğlu tarafından, hizmetlerinden ve desteklerinden ötürü Prof. Dr. Betül Çotuksöken’e, Maltepeli kadınlar tarafından yapılan tabak hediye edildi.

HAFTANIN 7 GÜNÜ HİZMET VERECEK
Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılan Kadın Danışma Merkezi, Maltepe Belediyesi sınırları içerisinde 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti verecek. Toplum içerisinde kadının önemi, kadının sorunlarla başa çıkabilmesi ve sorunların farkında olabilmesini sağlayacak merkezde, özellikle, taciz, tecavüz, şiddet mağduru kadınlara psikolog, sosyolog ve avukat desteği; çocuğu olan kadınlara pedagog desteği ve engelli kadınlara psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.