07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İzmir’de kadınlara polis müdahalesi, 29 gözaltı

İzmir’de kadınlara polis müdahalesi, 29 gözaltı

İZMİR'de, hem Paris'te hem de Silopi'de öldürülen kadınlar için basın açıklaması yapmak isteyen kadın koordinasyonu üyelerine polis müdahale etti.

Protestonun hemen başındaki müdahalede, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 25’i kadın 4’ü erkek toplam 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar sırasında arbede yaşandı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar, Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile Silopi’de öldürülen üç HDP üyesi kadın için basın açıklaması yapmak istedi. Polisin uyarısına rağmen basın açıklamasını yapmakta ısrar eden kadınlar koordinasyonu üyelerine, müdahale edildi. Çevik kuvvet ve sivil polis ekiplerinin müdahalesinde, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 25’i kadın 4’ü erkek toplam 29 kişi toplam gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, olaylardan sonra yaşananlara tepki gösteren CHP Gençlik Kolları üyesi iki kişinin de bulunduğu öğrenildi. Sağlık kontrolünden sonra Güvenlik şube Müdürlüğü’ne götürülen kişilerin, ifadelerinin alınmasından sonra savcının talimatına göre işlem yapılacağı açıklandı.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)