07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Galatasaray’ın toplam borcu

İşte Galatasaray’ın toplam borcu

Galatasaray'ın borcu 331 milyon dolar

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında bir hafta sonra yapılacak mali kongrede açıklanacak olan borç alacak farkı da ortaya çıktı.

Yönetici İsmail Sarıkaya, Divan Üyeleri’ne yaptığı sunumda Sarı Kırmızılı kulübün bugün itibari ile borç alacak farkının net 331 milyon dolar olduğunu belirtti.

Hayri Kozak: “Hamza Hoca’nın alacağı ödendi mi?”

Galatasaray Divanı’nın duayen isimlerinden Hayri Kozak kulübün mali yapısının çok kritik olduğunu belirterek, borcun başkan Dursun Özbek döneminde de artmaya devam ettiğini öne sürdü ve şu konuşmayı yaptı.

“Kulübümüz son derece kritik bir konumdadır özellikle mali açıdan. Her kurumda olduğu gibi bizim de başkanımızın her sözü çok önemlidir. Başkanımız son dönemlerde şu konuşmaları yaptı.

11 Şubat 2016 , har vurup harman savurma döneme bitmiştir. 5 gün sonra Sportif A.Ş kar eden bir kuruluş olacaktır. Başkanımızın iyimser yorumlarını bir kenara koyun. 7 Mart’ta ise son konuşması “Biz yaptığımız attığımız her imzanın sözleşmenin arkasında duracaktır. Biz kimseden feda istemeyeceğiz.”
Bence feda isteme yoluna gidilmeliydi. Yıllardır dedim ki, kulüp harcamalarını dizginleyemezse sonu felaket. Son yılda geçen yıldan 56 milyon daha fazla harcanmış. 147 milyon zarar var. Geçen yıl 188 milyondu. Geçen yıla göre düşüş var. Finansal borç 676 milyon yani banka borcu. Banka borcu 178 milyon tl artmış. Toplam borç 946 milyonu bulmuş. Teminatlar 496 milyon artmış.
2016 yılda futbolcu ücretleri 62 milyon Euro seviyesinde. Bu rakamda Telles ve Bruma yoktur. Burak gitmiş olmasına rağmen. Futbol takımına 363 milyon tl borç var.
Sportif A.Ş. bizim hayati şirketimiz. 2015 yılı sonunda zararı 235 milyon tl. Bir yıl öncekine göre 137 milyon tl artmıştır. Finansal borçta bir yılda 76 milyon artış gerçekleşti. Teminatlar 1 milyar 432 milyon TL.

Futbol şubemizde Galatasaray’a yakışmayan bir süreç yaşanıyor. Önce Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son veriliyor. Mustafa Denizli istifaya zorlanıyor. Alt yapıda Ahmet Akcan alt yapının başına getiriliyor, 6 ayda görevine son veriliyor. Sonra alt yapıdan Orhan Atik takımın başına getiriliyor. Sonra Sneijder’in tavsiyesi ile alt yapıya Hollandalı bir teknik adam getiriliyor. Eğer 5. olamazsak Avrupa’ya gidemiyoruz. Kupa’da Fener ile finale gider gibiyiz. Ya kupayı almamız gerek, ya ligde 4. Eğer bu sene kupaya katılamaz isek cezamız bir yıl sonraki seneye kalacak. Böyle giderse stadımızda 15 kişi maç izlemeye gelecek. Kalan 10 maç hayati önem taşıyor. Bunun için bir planınız var mı diye soruyorum değerli Başkana.
Bu arada Hayri Kozak kürsüden başkan Dursun Özbek’e dönerek “Hamza Hoca’nın parası ödendi mi” diye sordu.
Kulübümüze 3 kupa kazandıran Hamza Hoca’nın görevini son verildi. Alacakları ödendi mi?
Kozak’ın bu sorusu üzerine başkan Özbek, hayır yanıtını verdi.

Hayri Kozak ayrıca Burak Yılmaz’ın transferinde 1 milyon Euro komisyon verildi mi diye yine kürsüden bu kez de yönetici Fatih İşbecer’e sordu.

TANER AŞKIN: “UEFA CEZASINA SEBEP OLAN KİŞİ NERDE? NEDEN İBRA ETTİNİZ”
“UEFA cezasının bir yıla indirilmesini bir kaç yöneticiye bağlamayın. Dışardan da destek alınmıştır. Ama asıl bu cezaya neden olan kişi nerede? Kaçıp gitti, O’nu neden ibra ettiniz? Kalamış sözleşmesini kaybeden kişi neden ceza almıyor. Forma reklamından teminat alınmamış sponsor ödeme yapmıyor. Bunlar yanlış işler. Sayın Başkan Galatasaray Camiası toplanacaksa bu yük size ait. Eğer stadımızı dolduramazsak büyük sıkıntılar çekeriz. O stadın yapımında bulunan yönetici olarak çok büyük sıkıntılar çektik. Eğer stadı dolduramazsak, küçülürüz. Başkan Galatasaray’ı buradan kurtaracağım diyor. Bilezik satarak prestij diyor. Benim acizane tavsiyem mali kurul öncesinde Divan Kurulu’na 5 yıllık tabloyu önümüze koysun.
Bu düzeni değiştirmek zorundayız. Kimsenin kimseden farkı olmamalı.

DURSUN ÖZBEK : “FORMA SPONSORUMUZ İLE SORUNUMUZ YOK”
Taner Aşkın’ın eleştirisi sonrasında başkan Dursun Özbek tekrar kürsüye geldi. Dumankaya grubu ile yapılan sponsorluk sözleşmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Sözleşme gereği para ve gayrimenkul almıştık. Yarısının da tapusu alındı. 10 milyon 10 milyondur. Yönetimin ileriye dönük planlaması olmadığı algısına üzülüyorum. Gelecek dönemlerin planını açıklamama nedenim Sayın Divan Başkanı’nın konuşmamı kısa yapmamı istemesidir.

SAMİ ÇÖLGEÇEN: “ANADOLU’YU TARAMALIYIZ”
“Kurtuluşumuz alt yapıda. Bunun ciddi fon ayırmalıyız. Scoutlarla beraber bütün Türkiye’yi taramalıyız. Binlerce genci bulmalıyız aradan bir tane daha Arda çıkaralım. Antalya’da kamp dönemindeyiz. Chelsea’den 15 scout personeli geldi. Sadece savunma için ayrı, orta saha için ayrı forvet için ayrı scout ekibi vardı.

AYHAN ÖZMIZRAK: “BU SENE ZARAR VAR, GELECEK SENE ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİ DE YOK”
UEFA’dan ceza aldık. Nokta. Kimse bunu başar ı olarak göstermesin. Evet ağır bir suç işlendi. UEFA’nın fair play kriterlerine göre değil, kurucumuz Ali Sami Bey’in önerisine göre işlendi. Türk olmayan takımları yenmek için Avrupa’da olamayacağız.

İletişim ihalesi ile ilgili ihalenin tarihinin araya sıkıştırılmasına ne gerek var. Galatasaray iletişim organlarını satıyor diye algı var. Aslında sadece reklam anlaşmaları satılıyor.

Şampiyonlar Ligi’nden 104 milyon gelir elde ettik. Gelecek sene bu gelir olmayacak. Önümüzdeki yıl durum hiç iyi değil. Herkes borçlu da. Borç ödemenin yolları var. Gelirle ödeyemeyiz. Gayrimenkullerimiz de yetmiyor. Sayın Başkanımın alacağı da, teminatı da artıyor. Bu ne demek artık bankalardan kredi alacak durumda yok. Tablo çok ciddi çok vahim. UEFA ceza vermese de aslanlar gibi transfer yapacak durumda değiliz.”

KADİR ÇETİNÇALI – SERHAN TÜRK – İSTANBUL / DHA