07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İŞKUR’dan eski hükümlülere süt ineği

İŞKUR’dan eski hükümlülere süt ineği

TÜRKİYE İş Kurumu'nun eski hükümlülerin iş hayatına uyum ve katılım sağlamaları amacıyla hazırladığı proje kapsamında, Muş'ta 3 eski hükümlüye süt ineği verildi.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 4857 sayılı İş Kanununun 101’inci maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezaları fonunda biriken paralar ile alınan büyükbaş hayvanlar, Koruma Kurulu Başkanı cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Apaydın, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Belediye Başkan Vekili Tarık Mirze ve destek veren kurum idarecilerin katıldığı törenle sahiplerine verildi. Çekilen kura sonrası küpe numarasına göre, gerekli kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra eski hükümlür hayvanlarını teslim aldı.

Proje kapsamında daha öncede 50 montofon süt cinsi inek verildiğini anımsatan Cumhuriyet Savcısı Apaydın, fondan alınan 6 ineğin, 3 hükümlüye verildiğini belirtti. Apaydın, “Hak sahipleri, bu ineklere 2 sene boyunca iyi bir şekilde bakmakla mükellefler. İki senenin sonunda inekler, kendilerine ait olacak. Bu süreci biz kontrol edeceğiz. Ayrıca bu inekler gebe olduğu için hayvan varlığını artırmış, hem de ürettikleri sütü satmak suretiyle de geçimlerine elde edecekler” dedi.

Kura sonrası 2 ineği alan merkeze bağlı Çatbaşı Köyü’nden 4 çocuk babası Hanifi Şahin, verilen destek için kurumlara teşekkür etti. Projeye başvurup büyükbaş hayvan sahibi olduğunu belirten Şahin, “Allah’a şükürler olsun benim de iki ineğim oldu. Eski hükümlüyüm. Kendi idaremizi yapmamız için bize destek sundular. Savcılarımızdan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kendi idaremi, çoluk çocuğumu beslemek için bu inekleri besleyeceğim” diye konuştu.

2 yıl cezaevinde kaldığını hatırlatan Eralan Köyü’nden 9 çocuk babası Hakim Arslan ise Sivas’tan getirilen ineklere çok iyi bakıp ailesini onlar sayesinde geçindireceği için mutlu olduğunu söyledi.

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)