07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşkence ederek öldürdüğü iddiasıyla..!

İşkence ederek öldürdüğü iddiasıyla..!

Bingöl'de, babasına ait markette çalışan zihinsel engelli 38 yaşındaki Ahmet Tokuş'u geçen yıl işkence ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Zeyyat Bingöl, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Tokuş’u ‘Deccal’ olduğu için öldürdüğünü, öldürürken de Allah’ın meleklerinin kendisine yardım ettiğini söyleyen Zeyyat Bingöl, “Önce parmağımla gözünü çıkarmaya çalıştım ancak çıkaramadım. Aklıma çay kaşığı geldi, sonra tornavida ile her iki gözünü çıkardım. Gözlerini çıkardığımda Ahmet kıpırdıyordu” dedi.
Bingöl’ün Karşıyaka Mahallesi’nde 22 Mart 2015 günü Zeyyat Bingöl, babasına ait markette çalışan zihinsel engelli Ahmet Tokuş’u işkence ederek öldürdükten sonra polise teslim oldu. Tutuklanan Bingöl’ün yargılanmasına Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11’inci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya Ahmet Tokuş’un ailesi ve avukatı bizzat, sanık Zeyyat Bingöl ise tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevi’nden SEGBIS sistemiyle katıldı.

‘GÖZLERİNİ ÇIKARDIĞIMDA KIPIRDIYORDU’
Önceki duruşmada, “Ben şahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı. Önce başına sert cisimle vurdum. Kanlar içinde yere düşünce parmağımla gözünü çıkarmaya çalıştım ancak çıkaramadım. Aklıma çay kaşığı geldi, sonra tornavida ile her iki gözünü çıkardım. Gözlerini oyduğumda Ahmet kıpırdıyordu. Onu öldürdüğümü kabul ediyorum” dedi. Zeyyat Bingöl, 2003’ten beri Multipl skleroz (MS) hastası olduğunu ve depresyon tedavisi gördüğünü ifade ederek, tahliyesini talep etti.

‘CANAVARCA HİSLE, EZİYET ÇEKTİREREK ÖLDÜRMEK’
Sanığın ve avukatının tahliyesine yönelik talep, mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, sanığın beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan maktulü tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme cezada herhangibir indirim de yapmadı.

‘ADALET TECELLİ ETTİ’
Öldürülen engelli Ahmet Tokuş’un ailesinin avukatı Nur Zeynep Canlı, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Sanık Zeyyat Bingöl’ün Ahmet Tokuş’u canavarca hisle, tasarlayarak, eziyet çektirerek ve kasten öldürmek suçundan duruşmasının son günüydü. Bugün karar verildi. Nihayet adalet tam anlamıyla tecelli etti. Bu sanığın ve bu tür insanların ıslahı mümkün değildir. Topluma kazandırılması da söz konusu olamaz.”

İşkence edilerek öldürülen engelli genç Ahmet Tokuş’un babası Mehmet Tokuş da, “Adalet bize büyük bir teselli verdi. İkinci acıyı yaşatmadı. Mahkeme heyetine teşekkür ediyorum” dedi.

Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, (DHA)