07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » HDP’li kadınlar öldürülen kadınları andı

HDP’li kadınlar öldürülen kadınları andı

HDP Antalya İl Örgütü, 9 Ocak 2013'te Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile 5 Ocak'ta Silopi'de öldürülen Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için anma eylemi düzenlendi.

Kazım Özalp Caddesi Attalos Heykeli önüne gelen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 100 kişi, önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ölen kadınların posterlerinin bulunduğu eylemde mumlar eşliğinde karanfiller yere konuldu.

HDP Kadın Koordinasyonu adına Sibel Bozkaya basın açıklamasını okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden bu yana Nusaybin, Cizre, Sur ve Silopi başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki ilçelerde 52 kez sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini anlatan Sibel Bozkaya, “Bedenleri akreplerin arkasında sürüklendi. 7 Haziran’dan bu yana 45’i çocuk olmak üzere 170’den fazla insan devletin kolluk güçlerince infaz edildi. Dün Van’da sabaha karşı 18-25 yaş arası 12 genç daha sorgusuz sualsiz katledilmiştir” diye konuştu.

Daha sonra 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştiren grup, ölenlerin hayatını anlattı.

Eylemin ardından Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Bostancı, polis anons aracından, “Gün içinde eylemlerde gazeteci arkadaşlarımız bizimle birlikteydiler. Bugün onların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gazetecilerin günlerini kutluyoruz, iyi haberlerde onlarla birlikte olmak dileğiyle” anonsu yaptı.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)