07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hakemler hiçbir dönemde süper olmadı”

“Hakemler hiçbir dönemde süper olmadı”

PTT 1'inci Ligi takımı Boluspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, "Türkiye'de hakemlerin hiçbir dönemde 'süper' olduğunu söylemek mümkün değil" dedi.

Kırmızı beyazlı takım bu hafta sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlarken Fatih Tekke, antrenman öncesi açıklamalarda bulundu. Deplasmandaki 1461 Trabzon maçında oynadıkları futboldan memnun olduğunu dile getiren Fatih Tekke, şöyle devam etti:

“Oyunun genelinde topun sahibi bizdik. Fakat çok üretken olamadık. Eğer yapmış olsaydık, bizim için çok olumlu geçen bir maçtı. Takım savunmasında ve özellikle bloklar arasında inanılmaz iyi işler yaptık. Daha önceki Boluspor’dan daha bir farklıydı. Bizim istediğimiz de aslında bu.”

Hakemleri eleştiren Fatih Tekke, bu konuda şöyle konuştu:

“Türkiye’de hakemlerin hiçbir dönemde ‘süper’ olduğunu söylemek mümkün değil. Herkes hata yapabilir. Fakat bence en büyük problemleri, bu topraklarda yaşayan insanlara uygun olmayan tavırları. Yani gücün birileri tarafından insana verilmesi gerekmiyor. Sadece orada bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla herkes o işin insani yönünü düşünmeli. (Ben hakemim ve ben oranın sahibiyim) gibi düşünmemeli. Hakemler biraz daha astığım astık, kestiğim kestik tarzında değil de daha bu topraklara uygun insan modelinde davranırlarsa, bence futbolcular, teknik adamlar hem de camialardan daha şık fotoğraflar görürler.”

İstanbul’da oynanan Galatasaray maçında Trabzonsporlu Salih Dursun’un hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kart konusuna da değinen Fatih Tekke, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hakemlere karşı güven eksikliği var. Salih Dursun olayını sadece bir kırmızı kart gösterme olayı olarak göremeyiz. Yıllardır herkes haksızlığa uğruyor. Haksızlıklar hep nedense Trabzonspor üzerinden konuşuluyor. Bir haksızlık var. 5-10 milyon taraftar kitlesi olan bir camia var. Bizim de onların içerisinde olduğumuz, yaşadığımız birçok şey var.”

Güvenin olduğu yerde de adaletsizlikten bahsedilemeyeceğini ifade eden Fatih Tekke, son olarak şunları söyledi:

“Bizim ligimizde hakeme kırmızı kart göstereceğiniz çok pozisyon var. Bunların konuşulmaması lazım. Futbol önemli, spor önemli ama insan olmak çok daha önemlidir. Hatayı herkes yapar. En üzücü tarafı, özür dileyemiyoruz. Herkes bir dağ olmuş, çukur olmak kimse istemiyor. Halbuki yağmurlar önce dağlara vuruyor, sonra çukurlarda toplanıyor. Dolayısıyla bir kaos devam edip duracak.”

Murat KÜÇÜK / BOLU, (DHA)