07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Golden Globe adayı Mustang filminin Türk yönetmeni DHA’ya konuştu

Golden Globe adayı Mustang filminin Türk yönetmeni DHA’ya konuştu


Bu yıl 73’üncüsü düzenlenen ve “Oscar provası” olarak değerlendirilen Golden Globe (Altın Küre) ödülleri, ABD’nin California eyaletindeki Beverly Hills şehrinde, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. En iyi yabancı film dalında Fransa adına aday olan Türk Yönetmen, Deniz Gamze Ergüven ile Doğan Haber Ajansı muhabiri Barbaros Tapan kırmızı halıda özel röportaj yaptı.

En iyi yabancı film dalında hem Golden Globe hem Oscar’a aday olan Mustang filminin Türk yönetmeni Deniz Gamze Ergüven duygularını DHA’ya şöyle anlattı:

“Film yapım konusunda çoğunlukla Fransız inisiyatifi. Ben bir yönetmen olarak Fransa’da doğdum, okudum. Ve işte Fransa filmin değerlerinin arkasında durmayı seçti. Burada olmak gerçekten çok güzel, çok olağanüstü bir durum, çok büyük bir heyecan var. Sadece ödül törenleri değil. Bu süreç boyunca aktörler, yönetmenler birbirlerinin filmlerini seyrediyorlar. Birbirlerine karşı heyecanlar yaşıyorlar, yani yeni projelerden bahsedildiği heyecanlı bir süreç.”

Türkiye’de kadın olmanın zorluğunu sorgulayan Mustang filminin ardından yeni projeleri hakkında bilgi veren Ergüven şunları söyledi:

“Bizim kuşağımız yani benim gibi birkaç ülkenin arasında olan insanlar için sadece Türkiye’de film yapacağım ya da Fransa’da film yapacağım ya da başka yerde yapacağım diye bir şeyim yok. Bir kısıtlama yok. Şu an tartıştığımız projeler çok değişik. Değişik dillerde, değişik coğrafyalara sahip projeler. O yüzden işte bir kısıtlamasız. Masada birkaç tane proje var. Ve kendi kendime ‘ya bu ya öbürü’ demiyorum. Hayat uzun, peş peşe. İnşallah bunları yaparız diye düşünüyorum.”

Barbaros Tapan / Los Angeles, 11 Ocak (DHA)