07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Gemi su alırsa hepimiz yok olup gideceğiz’

‘Gemi su alırsa hepimiz yok olup gideceğiz’

ANADOLU Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır'da birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Zeya Sözen, "Biz burada sorunumuz varsa kendi aramızda konuşup medenice halletmeliyiz. Silahlarla hiçbir sorun hallolmaz. Bakın bugün 90'lı yıllarda sorun diye önümüze çıkarılan sorunlardan bugün hiçbiri kalmamış. Hepimiz bu geminin içerisinde yolcuyuz, bu gemi su alırsa HDP'lisi, MHP'lisi, Ak Partilisi diye bir şey kalmaz, hepimiz yok olup gideceğiz" dedi.

Diyarbakır’da Anadolu Köy Korcuları ve Şehit Aileleri Derneği Konferderasyonu Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı düzenledi. Şehit aileleri ile korucuların da katıldığı toplantıda Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde, ‘Yeter artık, teröre ve şiddete hayır’ başlığıyla toplumun tüm kesimlerinde yaşanan çatışmanın durdurulması çağrısı yapıldı. Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Sur’daki çatışma bölgesine girdiğini, çatışma bölgesinde 3-4 katlı binaların çöktüğünü belirterek, bölgedeki manzaranın bilinenin dışında feci olduğunu kaydetti. Türkçe ve Kürtçe, teröre artık yeter diyerek konuşmasına başlayan Sözen, Sur’da konulmamış bir savaşın yaşandığını belirtti.

SUR’DA HİLAL İLE HAÇLI ZİHNİYETİ SAVAŞIYOR

Sözen, şunları söyledi:

“Aslında adı konulmamış savaş diyoruz ama adı konulmuş. Sur’da yaşanan savaş asla Türk, Kürt savaşı değildir. Sur’da hilal ile haçlı zihniyetinin savaştığını görüyoruz. Sur’da bugün dinsiz, imansız ateistlerle, dinine, imanına bağlı anaların evlatları orada savaşıyor. Diyarbakır’da çocuklarımızın umutları hayalleri yakılmıştır. Çocuklarımızın yaptığı resimler yakılmıştır, sınav testleri, kitapları, gelecekleri orada yakılmıştır. Diyarbakır’da bir medeniyet ve tarih gözlerimizin önünde eriyip yok olup gidiyor ve biz maalesef buna sessiz çaresiz bir şekilde izliyoruz. Diyarbakır’daki vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Bu yaşananlara hepimizin gerekirse kazma, kürek, sopa, taşımızı alıp bu dinsiz imansızları alıp bu kafirleri buradan kovmamız lazım. Bu insanlar size niye oy verdi? HDP’liler burada yüzde 95’in üzerinde oy almadınız mı? Bu vatandaş niye size oy verdi? Vatandaş, gidin bu sorunları TBMM’de konuşarak, tartışarak bizim adımıza sorunları çözün diye size oy verdi. HDP bu yarayı kaşıyarak Türkiye’yi bir savaş ortamına sürüklemeye çalışıyor. Bu gemi su almaya başlarsa, bizler o kıyıya vuran o Suriyeli çocuk gibi ya hepimiz denizlere dökülüp boğulacağız. Ya da burada kendi kendimizi imha etmek zorunda kalacağız. Bizim gidecek sığınacak ülkemiz, diyarımız yoktur. Biz burada sorunumuz varsa kendi aramızda konuşup medenice halletmeliyiz. Silahlarla hiçbir sorun hallolmaz. Bakın bugün 90’lı yıllarda sorun diye önümüze çıkarılan sorunlardan bugün hiçbiri kalmamış. HDP’li yöneticilerin bunu unutmaması lazım burası bir gemidir. Hepimiz bu geminin içerisinde yolcuyuz, bu gemi su alırsa HDP’lisi, MHP’lisi, Ak Partilisi diye bir şey kalmaz hepimiz yok olup gideceğiz. Buradan devletimizden beklentimizin, bir an önce burada devam etmekte olan yatırımların süratli bir şekilde bitirmesi yeni teşvikler verilmesi lazım.”

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)