07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gazeteciler özgürlüğe pedal çevirdi

Gazeteciler özgürlüğe pedal çevirdi

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği ’Özgürlüğe Pedal Çeviriyoruz’ isimli bisiklet turuna gazeteciler katıldı.

Dolmabahçe Meydanı’ndan başlayan etkinte gazeteciler Bebek Sahili’ne kadar ter döktü. Etkinliğe ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da basın mensuplarıyla birlikte pedal çevirdi. Bebek Sahili’nde son bulan bisiklet turu, Arnavutköy sahilinde düzenlenen mangal partisiyle son buldu.

“BASIN MENSUPLARIMIZIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Hazinedar, “İktidarlarla basın arasında her zaman mücadele, anlaşmazlıklar olmuştur. Ama basın farklı bakış açılarıyla, kamuoyunun aydınlatılması açısından çok önemlidir” dedi. Hazinedar, “Türkiye’de basının kimyasında ciddi bir bozulma var. Bozulmasının sıkıntılarını basın da biz de çekiyoruz” diye konuştu. Zaman zaman kendi aleyhine ve haksız içerikte haberler yapıldığını söyleyen Hazinedar “Gazeteci arkadaşlarımızın cezaevlerine düşmesine ben de çok üzülüyorum. Kalemlerinin ellerinden alınmasından üzülüyoruz. Ama demokrasi mücadeleyi gerektiriyor” diye konuştu.

GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Renkli görüntüler ve müzik eşliğinde devam eden etkinliğe katılan gazeteci Yavuz Oymak, ‘çalışan’ ve ‘çalışmayan’ şeklinde bir ayrımı kabul etmediğini söyleyerek, “İnşallah kalemimizi özgür, doğru ve gerçek haberleri verebilmek için kullanmaya devam ederiz” diye konuştu.

Gazeteci Soner Hasırcıoğlu ise “Şu anda çalışan, çalışmayan, haber merkezlerinde çalışan tüm emekçi basın mensuplarının günü kutlu olsun. Umarım daha özgür, barış içinde bir ülke olur. Günümüz kutlu olsun” dedi. Gazeteci Göksenin Aktaş ise uzun zamandır bisiklete binmediklerini, çok eğlendiklerini söyledi.

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA)