07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Galatasaray’da gelecek antrenörün kaderi Riekerink’e bağlı

Galatasaray’da gelecek antrenörün kaderi Riekerink’e bağlı

Galatasaray bu sezon 4. teknik adamı ile Eskişehirspor maçı hazırlıklarını sürdürürken, gelecek sezon Sarı Kırmızılı takımı teknik patronunun kim olacağı büyük merakla bekleniyor.

Wesley Sneijder’in önerisi ile alt yapının başına getirilen Jan Olde Riekerink sezonun kalanında, Galatasaray’ı UEFA Avrupa Kupası’na katılacak duruma getirmesi hayati önem taşıyor. Riekerink’in başarısına göre Galatasaray Avrupa Kupaları’na katılma hakkını elde edecek ve böylece UEFA’dan verilen 1 yıllık cezasını da hemen çekmeye başlayacak. Riekerink başaramazsa Galatasaray’ın cezası bilindiği gibi 2017-18 sezonuna sarkacak ve Sarı Kırmızılı kulüp böylece 2 yıl Avrupa’ya hasret kalacak. Bu durum 2 yıllık kombine ve loca satış gelirlerini de doğal olarak düşürecek.
Galatasaray gelecek yıl yeniden yapılanma hareketine girişirken, bu yapılanmaya uygun bir teknik adamı bulmayı hedefliyor. Ancak gelecek her teknik adamın Galatasaray’ın Avrupa Kupası’nda yer alıp alamayacağını görmek istediği de biliniyor. Bu yüzden son günlerde medyada birbiri ardına sıralanan teknik adam isimlerinin hiçbir ciddiyet kazanmadığı ve teknik adamın ancak sezon sonundaki duruma göre belirlenmesi de planlandı. Bu duruma göre Riekerink eğer başarırsa; Galatasaray’ın eli güçlenecek ve 2 yıl sözleşme yapılacak yeni teknik adam da bir sezon sonra Avrupa Kupaları’na katılma hedefi ile kolları sıvayacak.

Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul-DHA