07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fırtına ve yağmur Ege’de hayatı olumsuz etkiledi

Fırtına ve yağmur Ege’de hayatı olumsuz etkiledi

İZMİR, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın'da etkili olan sağanak yağmur ile fırtına, hayatı olumsuz etkiledi.

Son 24 saatlik ölçüme göre İzmir’de metrekareye 36.8 kilogram yağış düşerken, rüzgarın hızı Karaburun’da saatte 113.8 kilometreye kadar çıktı. Fırtına nedeniyle denizin kabarmasıyla Mavişehir’de bazı yollar ve sitelerin otoparklarına su doldu. Pompaların yetersiz kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler takviye yaparak, suyu denize boşalttı.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü, bugün saat 15.30 itibariyle, yapılan son 24 saatlik ölçümde İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın’a düşen yağış miktarını açıkladı. Buna göre, İzmir’de metrekareye 36.8 kilogram, Manisa’da 28.6, Çanakkale’de 14.9, Aydın’da 11 ve Balıkesir’de 16.5 kilogram yağış düştü. Açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın akşamın ilk saatlerine kadar etkili olacağı, gece hafifleyeceği, yarın da bölge genelinde aralıklı ve hafif yağışın görüleceği, batıdan başlayarak gün içerisinde bölgeyi terk edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Rüzgarın hızı İzmir’in Karaburun ilçesinde saatte 113.8 kilometreye kadar çıktı. Rüzgar, Balıkesir’in ilçelerinden Manyas’ta saatte 99.4, Bigadiç’te 82.8, Çanakkale’de 89.6, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ise saatte 78.8 kilometre olarak ölçüldü. Açıklamada, rüzgarın bugün güney ve batı yönlerden (Lodos) “fırtına”, yerel olarak “kuvvetli / tam fırtına” şeklinde estiği, fırtınanın akşam saatlerine kadar yerel olarak etkili olacağı, akşam ve gece etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

MAVİŞEHİR’DE POMPALAR YETERSİZ KALDI

Fırtına ve yağmur nedeniyle Mavişehir’de bazı yollar ile sitelerin otoparklarına su doldu. Pompaların yetersiz kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler takviye yaparak, suyu denize boşalttı.

Tufan HAMARAT- Mustafa OĞUZ/ İZMİR,(DHA)-