07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fenerbahçe ofansif yönünü artıracak

Fenerbahçe ofansif yönünü artıracak

Süper Lig'in ilk yarısında 9 maçını tek farklı skorlarla kazanan Fenerbahçe daha ofansif bir oyunla ikinci yarıda futbolseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

9 maçın 3’ü 2-1’lik skorla, 6 tanesi ise 1-0’lık sonuçla kazanılmıştı.

Sezona hücum futbol ile başlayan ancak takım savunmasındaki zaafları görünce defansif ağırlıklı oyuna geçen Teknik Direktör Pereira bunda başarılı olmuş ve takımın sergilediği futbol göze hoş gelmese de toplanan puanlar camiada kabul görmüştü.

Basına kapalı antrenmanlarda ofansif planlar üzerinde çalışıldı

Ligin ikinci yarısının hazırlıklarına 4 Ocak’ta başlayan Fenerbahçe’de ofansif kurgular üzerinde durulduğu öğrenildi.

Pereira’nın orta alanda oynayan Mehmet Topal, Josef ve Ozan’dan daha sık hücuma çıkmalarını istediği, oyunun iki yönüne de katkı yapmalarını söylediği belirtildi.

Pereira takımını test etti

Kupa maçında Giresun’a karşı sakat oyuncular dışında ideal 11 ile çıkan Pereira’nın amacının takımın durumunu test etmek olduğu anlaşıldı. Mehmet Topal, Josef ve Ozan’dan oluşan orta alan, sık sık hücuma katıldı, gol pozisyonuna girdi ve gollük paslar attı. Özellikle Mehmet Topal, rakipleriyle ikili mücadelelerin neredeyse tamamını kazandı, takımını atağa kaldırdı ve rakip kaleye giderek şut da attı. Josef hem gol kaydetti hem de rakip kaleyi uzaktan şutla da yokladı. Ozan da Josef ve Topal gibi hem savunma yaparken hem de ileri çıkışlarında gol için elverişli asistler denedi.

Kanatlar pek hücuma çıkmadı

Diğer maçların aksine kanatta oynayan bekler ise pek ileri çıkmadılar. Sarı-Lacivertli takımda tek değişim bu gibi gözüktü. Şener ve Hasan Ali çok fazla bindirme yapmazken, orta alanda hem defansif hem ofansif oyun yükünü yukarıda bahsettiğimiz üçlü çekti.

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-DHA