07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Facebook ve WordPress işbirliğine gidiyor

Facebook ve WordPress işbirliğine gidiyor

Peki nedir bu iş birliği?

WordPress, blog veya sayfalarda yayınlanacak olan içeriklerin anlık olarak Facebook üzerinden paylaşımına olanak tanıyacak. Ek yazılımlara, ücretli eklentilere veya diğer modüllere ihtiyaç kalmaksızın işlemlerin tamamen anlık olarak makale şeklinde Facebook üzerinde yayımlanabilmesi de mümkün olacak.

Bilindiği üzere WordPress tabanlı bütün içerikler özellikle sosyal medya platformlarında oldukça geniş kitlelere sahip web siteleridir. Bu sitelerden blog olanları, haber siteleri, hatta eğlence portalları dahi var. Hatta günümüzde internet ortamındaki bütün sitelerin yaklaşık % 35 i WordPress tabanlı sayfalardır. Facebook ve WordPress işbirliği ile tüm bu web sitelerinin, içeriklerini Facebook ortamında rahatlıkla yayınlayabilmeleri imkanı sunulacak. Dolayısıyla; kitle yaratma, koruma, reklam veya bir çok alanda hayli büyük kolaylıklar sağlanmış olacak.

Facebook ve WordPress işbirliğinin çok yakın bir süre içerisinde geliştirilmiş olan eklenti ile aktif edilmesi bekleniyor. Özellikle haber siteleri ve bloggerları sevindiren bu eklentinin, ücretsiz olması da beklenen diğer noktalar arasında. En yakın zaman içerisinde eklenti devreye girer girmez sizlere ulaştırmaya ve daha detaylı olarak anlatmaya çalışacağız.